Wil je een bericht plaatsen?
Stuur een mail naar nieuws@DESTO-utrecht.nl

Lid worden, wijzigen of stopzetten? Ga naar de lidmaatschapspagina's

Aanmelden Nieuwsbrief

DESTO Sponsorportaal

DESTO Nieuws

KNVB Programma

Sportpark ‘De Vryheit’

Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Kaart
Routeplanner

Champions League

Coordinator:
Robbert de Borst
Te bereiken via: CHAMPIONS-LEAGUE@DESTO-UTRECHT.NL
Training/Wedstrijd:
Woensdag 16:30-17:30
Zaterdag 08:30-09:30
 • De Champions League (CL) is een interne competitie voor jongens en meisjes van 6 á 7 jaar oud. Zij trainen 1 keer in de week en spelen op de zaterdag hun wedstrijden. Alle trainingen en wedstrijden vinden bij DESTO plaats. Zij stromen na de CL door naar de reguliere competitie in de JO08/09 (jongens) of de MO09 (meisjes). Als ze jonger dan 6 jaar zijn, dan starten ze bij de Nino’s.

  De teams
  De kinderen worden geplaatst in een CL team met namen als Barcelona, Real Madrid, Juventus etc. Alle CL teams proberen we even sterk te maken d.m.v. de indeling van de kinderen. We willen namelijk niet dat een CL team elke week met grote cijfers verliest of wint. Als dat wel gebeurt, gaan we binnen de CL teams transfers doen, net zoals dat gebeurt bij de echte profs.

  Trainingen
  De trainingen vinden plaats op de woensdagen van 16:30 t/m 17:30 uur bij DESTO op veld 2, dat is het kunstgrasveld dicht bij de parkeerplaats. De trainingen worden gegeven in het KNVB circuit model. Dit houdt in dat een heel voetbalveld wordt verdeeld in vakken. In die vakken worden verschillende oefeningen uitgezet. De kinderen gaan langs de verschillende oefeningen. Een CL team start elke training in het hetzelfde vak. Het doel moet zijn om de bal je vriend te laten worden. Tijdens de trainingen van de CL hebben alle kinderen een bal tot hun beschikking.

  Wedstrijden
  Voor de CL wedstrijden die plaatsvinden op de zaterdagen van 8:30 t/m 9:30 uur gaat in seizoen 2017-2018 iets wijzigen. Deze wedstrijden worden gespeeld met 6 spelers tegen 6 spelers op een kwart veld, deze wijzigingen zijn doorgevoerd door de KNVB. De wedstrijden duren 4 x 10 minuten. Na de wedstrijd wordt er door alle kinderen een penalty genomen. De uitslagen van de wedstrijden en de penalty’s zijn bepalend voor de CL stand. Halverwege en aan het einde van de CL competitie wordt de winnaar bepaald en de CL beker uitgereikt.

  Let op: wanneer gaat een CL training of CL wedstrijd niet door?
  In principe kunnen we bij DESTO terecht op kunstgrasvelden, tenzij er sneeuw op de kunstgrasvelden ligt of als het kouder dan -9 graden is. U krijgt afgelastingen, indien mogelijk, op tijd te horen via de leider/trainer van uw zoon/dochter CL team. Check bij twijfel altijd eerst de DESTO website.

  Kleding
  Voetbalkleding is voor zowel bij de trainingen als bij de CL competitiewedstrijden verplicht. Dat houdt tevens in: altijd voetbalschoenen en scheenbeschermers dragen. Bij de CL trainingen mag de kleding zelf door de kinderen worden gekozen. Houdt u alstublieft rekening met de weersomstandigheden. Bij de CL wedstrijden verwachten wij dat spelers een zwarte DESTO voetbal broek en oranje DESTO kousen dragen. Deze zijn verkrijgbaar bij onze kleding leverancier/sponsor <Ralph Sports>. De team shirts voor de wedstrijden krijgen ze van DESTO, deze shirts blijven bij DESTO en worden na de wedstrijd dus altijd weer ingenomen en gewassen.

  Aanmelden voor de Champions League
  Wilt uw kind graag voetballen bij de Champions League? Dan kunt u hem of haar hier aanmelden: Aanmelden.

  Afmelden voor de Champions League
  Als uw kind wilt stoppen bij de CL kunt u dat regelen via: Opzeggen

  Kan ik helpen?
  Graag zelfs, helpende ouders zijn een voorwaarde om de CL aan de gang te houden.
  De rol van trainer en/of leider zijn is veelzijdig:

  • Focus op spelplezier, balcontact en actief deelnemen aan het spel.
  • Veters strikken.
  • Begeleiden van de kinderen op de zaterdagen, wissels toepassen en drinken uitdelen.
  • Begeleiden van de kinderen op de woensdagen door de oefeningen, die door de coördinatoren worden bedacht en worden uitgelegd.
  • Een beetje voetbalkennis en enthousiasme.

  De DESTO CL commissie gaat U hierin natuurlijk helpen en steunen.
  Lijkt U dit leuk om te gaan doen meldt U zich dan aan bij ons via e-mail.

 • Champions-League (CL) eindstand CL voorjaarscompetitie 2017
    Aantal punten
  1Arsenal
  2Atletico Madrid
  3Juventus
  4Barcelona
  5AC Milan
  6Bayern Munchen
  7LiverpooL
  8Chelsea
  9Real Madrid
 •      
 • Regels voor de 6 tegen 6 Champions-League (CL) wedstrijden:

  De volgende regels wijken af bij de CL t.o.v. de JO08/JO09/MO09 regels voor het 6×6 spelvorm:

  ● Beginsignaal: Bij het beginsignaal voor de eerste en tweede helft wordt de bal neergelegd in het midden van het veld, de kinderen staan op hun eigen doellijn klaar om de wedstrijd te beginnen. Kijk op je horloge en fluit met overtuiging het beginsignaal. Er mag direct gescoord worden vanaf de aftrap.
  ● Slidings: Slidings nemen op een tegenspeler zijn bij de CL niet toegestaan.
  ● Terugspeelbal: De terugspeelbal waarbij de keeper de bal in zijn handen neemt, is bij de CL wel toegestaan.

  De volgende regels gaan we van het 6×6 spelvorm wel toepassen:

  ● Scheidsrechter: De rol van scheidsrechter gaat veranderen in een rol van spelbegeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt de spelregels uit. Als het nodig is mag de spelbegeleider wel het veld in bewegen.
  ● Overtreding: Het spel wordt onderbroken als een speler een overtreding maakt. De bal gaat voor een vrije bal naar de tegenpartij. Ook als de speler bewust met de hand naar de bal gaat is er sprake van een overtreding en dient een vrije bal gegeven te worden. Het spel kan hervat worden door een dribbel, pass of schot. Er mag direct gescoord worden.
  ● Afstand houden: Bij spelhervattingen en de aftrap moeten de spelers minstens 5 meter afstand houden.
  ● Scheidsrechtersbal: Is er onduidelijk wie de overtreding heeft begaan (bijv. bij een valpartij), schroom dan niet om een scheidsrechtersbal (stuiterbal) te geven.
  ● Bal over de lijn: De bal is pas over de doellijn of de zijlijn als deze de lijn helemaal is gepasseerd. Dit is veelal later dan iedereen denkt.
  ● Achterbal: Als de bal door de tegenstander over de achterlijn is gewerkt, dient de bal vanaf de grond weer ingenomen te worden met een pass of schot. Er is dus geen uittrap uit de hand door de keeper meer.
  ● Uitbal: Indien de bal over de zijlijn gaat, mag de bal alleen maar ingedribbeld worden. Er mag niet direct gescoord worden vanuit een uitbal.
  ● Ingooi: Er is geen ingooi meer. De bal wordt met indribbelen in het spel teruggebracht.
  ● Hoekschop: Als de bal door de verdedigende partij over de achterlijn is gewerkt wordt het spel hervat met een hoekschop. Hoekschoppen worden genomen d.m.v. indribbelen of passen. Er mag direct gescoord worden uit een hoekschop. Bij een hoekschop is het verstandig om als scheidsrechter op de achterlijn te staan zo kan je altijd zien of de bal volledig over de lijn is bij een doelpunt.
  ● Penalty: Bij hoge uitzondering wordt er een strafschop toegekend: Indien er een duidelijke kans wordt ontnomen om te scoren (de bal met de hand expres wordt gespeeld voor de goal en/of een speler in scoringspositie onderuit wordt gehaald). De penaltystip is 7 meter van het doel.
  ● Rust/Time-out: Na iedere 10 minuten is er een time-out van maximaal 2 minuten. De timeout wordt benut voor wissels en coaching. Fluit pas voor de time-out zodra er geen scoringskans is.
  ● Wedstrijdduur: De wedstrijden bij de CL duren in totaal 4 x 10 minuten. Met 3 pauzes van 2 minuten gaat de wedstrijdduur naar 46 minuten. De hervatting van het spel na de eerste en derde pauze wordt gedaan door middel van een aftrap door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had. Zorg ten alle tijden dat de wedstrijd na jullie wedstrijd op tijd kan beginnen.
  ● Eindsignaal: Geef 1 minuut voor het verstrijken van de tijd aan dat er nog 1 minuut te spelen is door de wijsvinger op te steken en dat aan beide leiders duidelijk te laten zien. Geef door middel van een krachtig fluitsignaal aan dat de wedstrijd is afgelopen.

  Na de CL wedstrijden worden er penalty’s genomen door alle kinderen in het CL team.
  De uitslag van de wedstrijd en de uitslag van de penalty’s moeten worden doorgegeven aan de DESTO CL commissie, doe dit niet aan de mensen die bij de CvO zitten.
  Lever alle voetballen, CL kleding in bij de DESTO CL commissie, die zijn eigendom van de CL zelf.