Wil je een bericht plaatsen?
Stuur een mail naar nieuws@DESTO-utrecht.nl

Lid worden, wijzigen of stopzetten? Ga naar de lidmaatschapspagina's

Aanmelden Nieuwsbrief

DESTO Sponsorportaal

DESTO Nieuws

KNVB Programma

Sportpark ‘De Vryheit’

Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Kaart
Routeplanner

Champions League

Trainer/Leider:
Coordinator: Robbert de Borst
Training:
Woensdag 16:30-17:30
 • De Champions League (CL) is een interne competitie voor jongens en meisjes van 6 á 7 jaar oud. Zij trainen 1 keer in de week en spelen op de zaterdag hun wedstrijden. Alle trainingen en wedstrijden vinden bij DESTO plaats. Zij stromen na de CL door naar de reguliere competitie in de JO08/09 (jongens) of de MO09 (meisjes). Als ze jonger dan 6 jaar zijn, dan starten ze bij de Nino’s.

  De teams
  De kinderen worden geplaatst in een CL team met namen als Barcelona, Real Madrid, Juventus etc. Alle CL teams proberen we even sterk te maken d.m.v. de indeling van de kinderen. We willen namelijk niet dat een CL team elke week met grote cijfers verliest of wint. Als dat wel gebeurt, gaan we binnen de CL teams transfers doen, net zoals dat gebeurt bij de echte profs.

  Trainingen
  De trainingen vinden plaats op de woensdagen van 16:30 t/m 17:30 uur bij DESTO op veld 2, dat is het kunstgrasveld dicht bij de parkeerplaats. De trainingen worden gegeven in het KNVB circuit model. Dit houdt in dat een heel voetbalveld wordt verdeeld in vakken. In die vakken worden verschillende oefeningen uitgezet. De kinderen gaan langs de verschillende oefeningen. Een CL team start elke training in het hetzelfde vak. Het doel moet zijn om de bal je vriend te laten worden. Tijdens de trainingen van de CL hebben alle kinderen een bal tot hun beschikking.

  Wedstrijden
  Voor de CL wedstrijden die plaatsvinden op de zaterdagen van 8:30 t/m 9:30 uur gaat in seizoen 2017-2018 iets wijzigen. Deze wedstrijden worden gespeeld met 6 spelers tegen 6 spelers op een kwart veld, deze wijzigingen zijn doorgevoerd door de KNVB. De wedstrijden duren 2x 20 minuten, met vijf minuten pauze. Na de wedstrijd wordt er door alle kinderen een penalty genomen. De uitslagen van de wedstrijden en de penalty’s zijn bepalend voor de CL stand. Halverwege en aan het einde van de CL competitie wordt de winnaar bepaald en de CL beker uitgereikt.

  Let op: wanneer gaat een CL training of CL wedstrijd niet door?
  In principe kunnen we bij DESTO terecht op kunstgrasvelden, tenzij er sneeuw op de kunstgrasvelden ligt of als het kouder dan -9 graden is. U krijgt afgelastingen, indien mogelijk, op tijd te horen via de leider/trainer van uw zoon/dochter CL team. Check bij twijfel altijd eerst de DESTO website.

  Kleding
  Voetbalkleding is voor zowel bij de trainingen als bij de CL competitiewedstrijden verplicht. Dat houdt tevens in: altijd voetbalschoenen en scheenbeschermers dragen. Bij de CL trainingen mag de kleding zelf door de kinderen worden gekozen. Houdt u alstublieft rekening met de weersomstandigheden. Bij de CL wedstrijden verwachten wij dat spelers een zwarte DESTO voetbal broek en oranje DESTO kousen dragen, dit is dus niet verplicht. Deze zijn verkrijgbaar bij onze kleding leverancier/sponsor <Ralph Sports>. De team shirts voor de wedstrijden krijgen ze van DESTO, deze shirts blijven bij DESTO en worden na de wedstrijd dus altijd weer ingenomen en gewassen.

  Aanmelden voor de Champions League
  Wilt uw kind graag voetballen bij de Champions League? Dan kunt u hem of haar hier aanmelden: Aanmelden.

  Afmelden voor de Champions League
  Als uw kind wilt stoppen bij de CL kunt u dat regelen via: Opzeggen

  Kan ik helpen?
  Graag zelfs, helpende ouders zijn een voorwaarde om de CL aan de gang te houden.
  De rol van trainer en/of leider zijn is veelzijdig:

  • Focus op spelplezier, balcontact en actief deelnemen aan het spel.
  • Veters strikken.
  • Begeleiden van de kinderen op de zaterdagen, wissels toepassen en drinken uitdelen.
  • Begeleiden van de kinderen op de woensdagen door de oefeningen, die door de coördinatoren worden bedacht en worden uitgelegd.
  • Een beetje voetbalkennis en enthousiasme.

  De DESTO CL commissie gaat U hierin natuurlijk helpen en steunen.
  Lijkt U dit leuk om te gaan doen meldt U zich dan aan bij ons via e-mail.

 • Champions-League (CL) eindstand CL voorjaarscompetitie 2017
    Aantal punten
  1Arsenal
  2Atletico Madrid
  3Juventus
  4Barcelona
  5AC Milan
  6Bayern Munchen
  7LiverpooL
  8Chelsea
  9Real Madrid
 •