Wil je een bericht plaatsen?
Stuur een mail naar nieuws@DESTO-utrecht.nl

Lid worden, wijzigen of stopzetten? Ga naar de lidmaatschapspagina's

Aanmelden Nieuwsbrief

DESTO Sponsorportaal

DESTO Nieuws

KNVB Programma

Sportpark ‘De Vryheit’

Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Kaart
Routeplanner

Blessures

Hoe om te gaan met blessures.

Wanneer je als sporter tegen een blessure oploopt is dit voor iedereen heel vervelend. Voor jezelf omdat je liever wilt spelen en trainen en voor je team omdat een ieder zijn steentje bijdraagt in het team.

Wat te doen wanneer zoiets gebeurd?

Neem je eigen verantwoordelijkheid en blijf niet te lang doorlopen. De gedachte dat het vaak vanzelf wel weer overgaat is niet altijd de juiste. Bovendien loop je dan misschien onnodig lang met zo’n blessure door. Soms kunnen het ook hele vage klachten zijn, zoals niet goed kunnen aanzetten, het gevoel van onstabiliteit, er regelmatig ‘doorheen’ gaan, zeurende klachten, etc. Geef sowieso aan bij je trainer dat je niet 100% fit bent. Deze kan hier dan rekening mee houden i.v.m. opstellingen e.d. Wanneer de klacht langer dan 48 uur aanhoudt laat er dan even door de verzorger naar kijken. Soms kan een objectieve blik een andere kijk op jouw blessure geven.

Komt het zover dat er behandelingen nodig zijn, houd je dan aan de gemaakte afspraken. Deze worden altijd in overleg met jou gemaakt. Komt het voor dat je een afspraak niet na kunt komen; geef deze wijziging dan ook altijd door, dan kan er een ander in jouw plaats behandeld worden. Indien nodig zul je worden doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Voor onze A selectiespelers is dit in ieder geval:

GoFysio Utrecht (Terwijde)GoFysio Utrecht Terwijde
Musicallaan 151
3543 EC Utrecht
Telefoon: 030-6585901
E-mail: info@gofysio.nl

Het belangrijkste is wel dat je je blessure serieus neemt, ook al is deze nog zo klein. De gevolgen ervan kunnen soms groter zijn dan je denkt.

Jouw blessure is ook jouw verantwoordelijkheid!