DESTO Sponsorportaal

DESTO Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Lid worden

Wil jij ook graag tennisen bij DESTO? Dat kan door je aan te melden via de onderstaande button. Er wordt dan contact met je opgenomen.

Lid worden?

Sportpark ‘De Vryheit’

Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Kaart
Routeplanner

Baangebruik

Regels voor het gebruik van de tennisbanen

Vegen van de banen:
Na elke gespeelde partij of tennisles dienen de banen geveegd te worden. Men dient niet alleen de baan te vegen waarop gespeeld is, maar om de baan heen is nog belangrijker. Omdat daar minder gelopen wordt is de kans dat er onkruid en mosgroei ontstaat het grootst. Wij verzoeken een ieder om te vegen tot aan de hekken en tot het midden tussen de 2 banen. Op de openslaande hekken bij alle banen hangt een bord waarop staat hoe er geveegd moet worden. Rondvegen dus en niet heen en weer. Vergeet ook niet om na het vegen van de baan de gele lijnen met de speciale lijnbezems schoon te vegen, zodat ze weer goed zichtbaar zijn voor de volgende partij of les.

Onderhoud:
Wij, groundsmen, plegen in principe 2 x per week in de ochtenduren onderhoud aan de banen, tenzij er een melding komt dat er iets extra’s moet gebeuren dan draven wij zo snel mogelijk op. Bij de start van het seizoen februari/maart zijn wij vaker te vinden op de banen om het geheel in orde te krijgen voor de seizoens-opening. Als de hekken op slot zitten en de netten neergehaald dan kan er beslist niet gespeeld worden vanwege speciaal onderhoud. Als je een oneffenheid op de baan opmerkt die snel opgelost moet worden, geef dit dan direct door aan het Bestuur. Die zullen dan één van ons optrommelen.

Attributen:
Sleepnetten graag op de juiste plaats ophangen. We hebben speciale haken daarvoor aangebracht. Bij lessen van jeugdigen, verzoeken wij de tennisleraren of aanwezige ouderen de allerkleinsten te helpen met het ophangen der netten. Er zit een oog aan de sleepnetbalk en daar dient het aan opgehangen te worden. De nethoogte-paaltjes terugplaatsen aan de zijkanten bij de netstaanders en niet zomaar ergens neerkwakken, achter de baseline of onder de bankjes. Ballen en andere attributen die gebruikt worden (bij de lessen) na afloop weer in het materiaalhok opbergen. (wij verzoeken de tennisleraren dit in de gaten te houden en te coördineren).

Sproeien:
In de zomerperiode wordt er vooral in de nacht en paar maal gesproeid. Eenmaal in de vroege ochtend en eenmaal om 12.15 uur. De sproeiduur is altijd 3 minuten. Na regen duurt het tussen de 15 tot 30 minuten voor de banen weer bespeelbaar zijn. Let op, als de onderlaag nog (te) kleffig is dan beslist niet spelen. Onverwachte uitglijders met alle kans op blessures is dan veel te groot. Tijdens vorstperiodes ontstaan er dan kuilen die niet meer zo snel weg te werken zijn. BIJ EEN DOOI-AANVAL DE BANEN BESLIST NIET BETREDEN !!! 

Afhangen:
Leden dienen te allen tijde af te hangen. Ook al zijn alle banen vrij op het moment dat jullie aankomen, kan een der banen geblokt zijn voor speciaal onderhoud. Op het afhangbord is dit dan af te lezen. Een andere reden voor afhangen is dat het bestuur graag wil weten hoevaak de banen in bepaalde periodes worden gebruikt, misschien wel met het oog op eventuele uitbreiding in de toekomst. Ook is het dan makkelijker te traceren of er ongenode gasten die geen DESTO-lid zijn gebruik maken van de banen. Heb je het vermoeden (als DESTO-lid) dat dit zich voordoet, spreek dan de betreffende personen hierop aan en vraag hun Ledenpas te tonen. Geen pas, niet spelen en wegwezen.

Afval:
Waterflesjes en plastic dopjes daarvan, deksels van ballenblikken, plastic zakjes en dergelijke in de daarvoor bestemde afvalcontainer deponeren en niet laten slingeren onder de spelersbanken. Het risico dat het in het afwateringsgootje terecht komt is groot waardoor we verstoppingen kunnen krijgen en daardoor het overtollige water van de baan niet voldoende wegvloeit.

HOUDT DE BANEN EN DAAROMHEEN ALLES NETJES EN SCHOON DAN ZIJN WIJ ER VAN OVERTUIGD DAT WE MET Z’N ALLEN FIJNE GEZELLIGE UREN OP DE TENNISBANEN KUNNEN DOORBRENGEN !!

WIJ REKENEN OP JULLIE MEDEWERKING.

Bij voorbaat dank en veel sportief genoegen.

Groundsmen: Werner, Jurgen en Theo