DESTO O12-1 verdiend kampioen!!

Na de winterstop werd DESTO O12-1 ingedeeld in hoofdklasse 13. Vanaf het begin van de tweede seizoenshelft werd de doelstelling “kampioen worden” kenbaar gemaakt. De staf legde de lat gelijk heel hoog om de boel op scherp te zetten.

Zaterdag 8 April was de dag dat DESTO O12-1 het kampioenschap kon binnenhalen. Op eigen terrein werd er om 10:45 afgetrapt tegen vv De Meern O12-2. In de uitwedstrijd werd er al met 2-6 gewonnen, echter hebben we toen ook allemaal kunnen zien dat vv De Meern een goede ploeg heeft. Tijdens de voorbereiding van de wedstrijd werden de jongens en meisjes van DESTO op scherp gezet, want deze wedstrijd was nog lang niet gewonnen. De toeschouwers die in grote getalen waren gekomen, hadden er in ieder geval alle vertrouwen in.

DESTO begon goed aan de wedstrijd en straalde uit dat zij de echte kampioenen waren. Achterin stond het goed, en ondanks de voetballende kwaliteiten van vv De Meern werd er weinig tot niks weggegeven. Doordat ook de duels op het middenveld gewonnen werden, konden de aanvallers van DESTO in stelling worden gebracht. Dit resulteerde tot een vrije trap op 25/30 meter van de goal van De Meern af. Tobias ging achter de bal staan en haalde genadeloos uit, met als resultaat een weergaloos doelpunt. Vervolgens was de ban voor DESTO gebroken en de jongens en meisjes van DESTO roken bloed. Na een goed lopende aanval gaf Rowan de bal voor op Daan Alen, die de bal op een fraaie manier afrondde. 2-0 was de stand, maar DESTO bleef doorgaan en De Meern was klaar voor de slacht. Als team hield DESTO overal goed druk op de bal, en bijna alle duels en 2e ballen werden gewonnen. Na goed doorgaan van Daan Alen belandde de bal voor de voeten van Phil, die zijn tegenstander te snel af was en de bal voor de 3e keer achter de keeper van De Meern schoot.

Ruststand: 3-0.

In de rust werd er aangegeven dat er goed gespeeld werd, maar dat we er ook nog lang niet waren. Na enkele aanwijzingen en wisselingen werd de boel weer op scherp gezet, zodat er een goed vervolg aan de eerste helft werd gegeven. DESTO begon de 2e helft zoals ze de 1e helft waren geƫindigd en De Meern werd weer onder druk gezet. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Phil weer in stelling werd gebracht, en de kleine man kopte zowaar de 4-0 binnen. Uiteindelijk was het Daan Alen die de genadeklap toe bracht, na een goede individuele actie ging Daan alleen op de keeper af, en schoot de bal in de verre hoek. Dit zorgde uiteindelijk voor de einduitslag van 5-0. De 5-0 overwinning zorgde ervoor dat het feest kon beginnen. Enkele ouders hadden voor confetti en bekers gezorgd voor de jongens en meisjes. Dit bleek niet genoeg voor de kinderen, want ook de trainer moest meedoen in het feestgedruis. Dit hield in, dat de spelers de trainer achterna gingen met bidons gevuld met water. De trainer wist helaas niet te ontkomen, en kon de festiviteiten voortzetten met een nat pak. Hij kon daar echter goed mee leven, omdat hij heeft gezien dat zijn team een hele goede ontwikkeling heeft doorgemaakt het afgelopen seizoen. Hij kan dan ook niet anders dan meer dan tevreden te zijn en zijn technische staf en de ouders te bedanken voor hun bijdrage in dit succesverhaal.

Man of the match: heel c.o.v. DESTO O12-1 (een echte teamprestatie)

Uitslag: 5-0

1-0 Tobias
2-0 Daan Alen
3-0 Phil
4-0 Phil
5-0 Daan Alen