Nieuwe hoofdtrainer DESTO 1

Zoals wellicht bekend heeft onze huidige hoofdtrainer Kevin de Liefde begin december aangegeven per einde van het seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Kevin is sinds 2013 actief bij DESTO, allereerst als trainer van het tweede elftal, waarna hij begin 2014 de overstap maakte naar het eerste elftal. Tijdens dit eerste seizoen onder de vleugels van Wietze Gjaltema zijn TC-2 diploma behaald om aansluitend twee seizoenen succesvol als hoofdtrainer actief te zijn, gaat hij nu per einde van dit seizoen zijn trainerscarrière bij een andere vereniging voortzetten.

Maar voordat het zover is, zijn we op zoek gegaan naar een waardige opvolger. Nadat zich in eerste instantie bijna twintig kandidaten hadden gemeld, bleven er na een eerste selectie vier kandidaten over. Deze kandidaten zijn uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, waarbij in tweede instantie ook Nick Marchal (vertegenwoordiger van de selectie) en Patrick Hondeveld (naast Kevin trainer van DESTO 1) aanwezig zijn geweest.

Na afloop van deze gesprekken zijn we unaniem tot de keuze gekomen van onze nieuwe hoofdtrainer: Henri Berghoef.

Henri is in het bezit van het TC 2-diploma en was hiervoor als hoofdtrainer bij Vreeswijk, Nieuwegein actief.
Wij denken met Henri een waardig opvolger voor Kevin te hebben gevonden en hebben er alle vertrouwen in dat hij, samen met Patrick Hondeveld kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons eerste elftal.

Met Patrick Hondeveld – momenteel naast Kevin trainer van het eerste elftal en vader van een dochter die bij DESTO in de jeugd voetbalt – hebben we intussen ook gesprekken gehad, waarbij we over en weer hebben uitgesproken de intentie te hebben om het contract van Patrick voor nog een seizoen te verlengen.

Het Voetbalbestuur
Januari 2017