Trecho

Hardlopers in het DESTO Paviljoen
Vrijwel elke zaterdagmorgen zit er rond 9.00 uur een groep hardlopers, veelal in oranje zwarte kleding, aan een tafel in het paviljoen. Om klokslag 9 uur vertrekken ze, weer of geen weer naar buiten voor een training op het Lint. In twee groepen, elk met een eigen trainer. Na een warming-up, waarbij soms lekker veel gekletst en gelachen wordt, en de loopscholingsoefeningen wordt er op het Lint een intervaltraining afgewerkt, afgestemd op het niveau en doel van elke loper of loopster. Daarna keren ze terug naar DESTO, wordt er in “tenniskleedkamers” gedoucht en drinken ze in het paviljoen koffie en in de winter warme chocomel met slagroom.

Trecho
Het zijn allen lopers die lid zijn van hardloopvereniging Trecho, een vereniging met ca. 130 leden. De club is opgericht in 2007 en is bij de oprichting ondersteund door de in 2014 overleden Wim Hermsen. Wim was erelid bij DESTO en heeft door zijn goede contacten daar er voor gezorgd dat Trecho van het begin af aan op zaterdag heeft kunnen trainen bij DESTO. Trecho betaalt voor het gebruik van paviljoen en kleedkamers een bedrag per lid per jaar. We zijn bij Trecho enorm blij dat we van deze faciliteiten gebruik kunnen maken en voelen ons ook verbonden met DESTO, wat ook blijkt uit de clubkleuren oranje zwart van Trecho.

LintloopMAX
Trecho organiseert jaarlijks op de tweede zondag van november de LintloopMAX, een prestatieloop voor jong en oud op het Lint. De loop is populair mede door de faciliteiten die geboden worden in het DESTO paviljoen. Meestal doen er ongeveer 700 volwassenen en 200 jeugdlopers mee met de LintloopMAX. De jeugdlopers lopen 1, of 2 km, deelname aan de jeugdloop is gratis.

Trecho trainingen
Trecho traint ook nog op dinsdagavond op de atletiekbaan in het Amaliapark van 20.00 uur tot ca. 21.45 uur. Ook daar met twee of drie niveaugroepen, elk met een eigen trainer. Het programma van die training komt overeen met de training op zaterdag.

Trecho reizen
Elk jaar organiseert de reiscommissie van Trecho twee evenementen, een trainingsweekend in september en een reis naar een grotere loopwedstrijd. Zo ging er in november een grote groep naar Terschelling om deel te nemen aan de Berenloop hele, of halve marathon. In 2017 is er een reis gepland naar de Ruhrsee in Duitsland.

Trecho is een hechte, sociale en open verenging, nieuwe leden voelen zich er snel thuis. Er is een klein bestuur, een technische commissie en er zijn 12 trainers. Alle trainers hebben een opleiding gehad die gecertificeerd is door de Atletiekunie. Trecho is ook aangesloten bij de Atletiekunie.

Trecho en DESTO
Trecho hoopt de samenwerking met DESTO de komende jaren te kunnen uitbouwen en biedt leden van DESTO de mogelijkheid om een aantal maal vrijblijvend te komen meetrainen. Daarnaast hopen we dat deze samenwerking er ook toe gaat leiden dat jeugdvoetbalteams van DESTO in de toekomst in grote getale gaan meedoen aan de LintloopMAX.

Meetrainen?
Als je meer wilt weten over Trecho, kijk op www.trecho.nl.
Wil je een keer meetrainen dan kan dat natuurlijk altijd. Kom dan op zaterdagmorgen om 08.45 naar het DESTO paviljoen of op dinsdagavond om 19.45 uur naar de atletiekbaan op het Amaliapark, je zult worden opgevangen en wie weet krijgt het Trechohardloopvirus je ook te pakken. Je bent van harte welkom!