DESTO Sponsorportaal

DESTO Nieuws

Sportpark ‘De Vryheit’

Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Kaart
Routeplanner

Maatschappelijk

Maatschappelijke betrokkenheid
C.O.V DESTO is opgericht in 1928 en kent een lange historie van maatschappelijke betrokkenheid. Op ons huidige Sportpark ‘De Vryheit’ uit zich dat in verschillende activiteiten door onze vrijwilligers, waaronder de jaarlijkse DESTO Speldag, acties voor de Cruyff Foundation en ons G-team.

De DESTO Speldag
Al ruim 30 jaar organiseert C.O.V. DESTO de DESTO Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking. Altijd op de 2e zaterdag van juni. Een initiatief dat wordt gedragen door vrijwilligers met een DESTO-hart. Wat begon met zo’n 30 deelnemers is ondertussen een heus begrip geworden in Utrecht en omstreken met jaarlijks meer dan 400 deelnemers en de inzet van 200 vrijwilligers. Ieder jaar kijken de deelnemers weer uit naar een dag vol zang, sport, spelletjes spelen en het samenzijn. De dag wordt afgesloten met een optreden van een bekende artiest. Wie? Dat is elk jaar een verrassing! Lees hier meer over de DESTO Speldag.

DESTO in actie voor de Johan Cruyff Foundation
DESTO vindt het belangrijk dat de jeugd beweegt. Daarom organiseren we sinds 2013 verschillende acties om geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation, ondersteund door enthousiaste vrijwilligers van de club. Wij verkopen o.a. JCF gadgets op onze toernooien, waarvan de volledige opbrengst naar de JCF gaat. Ook organiseren wij elk jaar de DESTO Kledingbeurs waar wij gebruikte DESTO voetbalkleding en – schoenen verkopen. Van die opbrengst schenken wij een groot deel aan de JC Foundation. Daarnaast spelen sinds 2013 het G-team en een 35+ team met ‘Wij supporten de JC Foundation’ en het JCF logo op het wedstrijdshirt. Sinds 2016 pronkt er een reclamebord van de JC Foundation langs het hoofdveld, dat door een van onze sponsoren is geschonken. Lees meer hierover op onze actiepagina.

G-voetbal
De voetbalafdeling van DESTO heeft ook een G-team voor voetballers en voetbalsters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het deze spelers mogelijk te maken ook wedstrijden mee te spelen. Voor de G-voetballers en voetbalsters en de trainers en coaches staat het sportplezier van de G-voetballers op de eerste plaats. Wij streven ernaar de G-voetballers op hun eigen niveau zo veel mogelijk te ontwikkelen. Lees hier meer over ons G-team