DESTO wint thuis van VOP

DESTO moest op zaterdag 9 april aantreden tegen VOP uit Amersfoort. VOP staat Voor Ons Plezier. Dat plezier was vandaag ver te zoeken…

DESTO stond voorafgaand aan deze wedstrijd 2 punten achter op de Amersfoorters en de heenwedstrijd werd destijds met 3-0 verloren. Dit was waarschijnlijk de aller slechtste wedstrijd van het seizoen voor de oranjehemden. Vandaag moesten de mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld dus nog wat goed maken. DESTO kon vandaag nog niet beschikken over Charif Boulaid (schorsing) en ook Tijs Reessink was nog geblesseerd. Verder startte Nana Bediako op de bank.

DESTO begon niet al te best op het wederom zeer slechte veld. Waarschijnlijk is de grasmaaier van de gemeente nog in onderhoud. VOP kon hier ook weinig tegen over zetten. Er ontstonden wat kleine kansjes maar beide ploegen konden niet echt gevaarlijk worden. Tot aan de 10e minuut. DESTO leed slordig balverlies op het middenveld en VOP kon opstomen richting de goal. Vanaf de zijkant werd de bal voorgegeven maar de spits van VOP wilde de wedstrijd gelukkig nog even spannend houden en had een aantal handelingen teveel nodig om tot scoren te komen. Gelukkig stond Sander Smink op de doellijn om de bal tegen te houden.

Hierna werd er prima gecombineerd en ontstonden er wat kansen voor de aanvallers van DESTO. Helaas nog zonder resultaat. Halverwege de eerste helft kwam DESTO dan toch op voorsprong via Tom de Vries welke alleen voor de keeper verscheen en beheerst doel trof. 1-0. VOP zocht voortdurend via de lange bal de aanval op de fysiek sterke spitsen maar Ward van der Stam kon veel lange ballen onschadelijk maken met zijn lengte. Na de 1-0 kreeg VOP uit zo’n lange bal de mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Gelukkig voor DESTO stond het houtwerk in de weg. Hierna had DESTO een aantal keren de mogelijkheid om de wedstrijd voor rust al te beslissen echter was de afronding niet zorgvuldig. Ruststand 1-0.

De tweede helft werd er gewaarschuwd voor de counter van de tegenpartij en de minimale marge diende gezien het veldoverwicht uitgebreid te worden om niet alsnog in de problemen te komen. De eerste beste kans had direct raak moeten zijn om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Jammer genoeg was de inzet van Tom de Vries niet zuiver genoeg. Hierna kreeg VOP nog de kans op de gelijkmaker. Ward van der Stam trapte in de grond en kon zo de bal niet wegwerken en de spits kon alleen op doelman Niels de Bruin af. Deze redde zoals wel vaker fantastisch. Hierna begon DESTO echt te voetballen en kwamen de ’smartlappen’ van ONS PLEZIER er niet meer aan te pas. Er volgde een kansenregen waarbij de ene kans nog mooier was dan de andere. In de 65 e minuut wist Tom de Vries eindelijk wel de 2-0 binnen te tikken. Wedstrijd gespeeld. Gelukkig werd er door Mo Mousaten ook nog de 3-0 binnengeschoten. Een minimale afspiegeling van de verhouding binnen de lijnen. VOP werd de 2e helft volledig overlopen en mocht van geluk spreken dat het vizier vandaag niet op scherp stond. Anders waren dubbele cijfers mogelijk geweest. Een prima overwinning voor DESTO.

Volgende week is er een vrij weekend en donderdagavond wordt er geoefend uit tegen Benschop om 20:15. De eerst volgende competitiewedstrijd staat dan gepland op 23 april tegen koploper CJVV.

Het 2e elftal speelde gelijk tegen de Meern. 3-3.