DESTO wint thuis van Bunnik 73

Zaterdag 8 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Bunnik op het programma voor de mannen van DESTO. Een ploeg die vorig seizoen kampioen is geworden en redelijk is gestart dit seizoen.

DESTO begon voortvarend aan de wedstrijd. In een tijdsbestek van 20 minuten konden Dyaley Kers, Jeroen Bliemer en Tarik Azaroual alleen op de doelman van Bunnik afgaan. Allen faalden jammer genoeg in de afwerking en hier had de goede doelman van Bunnik een grote rol in. Hierna gooide Bunnik wat schroom van zich af en wist ook nog wat kansen te noteren. Een kopbal ging net naast en eenmaal pakte doelman de Bruin een fantastische bal op de doellijn. Hierna nog mogelijkheden voor Tom de Vries vanuit een kopbal en een vrije trap van Mounir Benneroua. Helaas zonder resultaat. De beste kans was voor Tom de Vries en hij rondde ook bekwaam af. 1-0. Echter zag de grensrechter iets wat er niet was. En keurde de scheidsrechter de goal af. De ruststand leek de brilstand te worden echter kwam er nog een ingooi voor Bunnik in de 44e minuut. De bal mocht tot 2 maal toe stuiteren en de lange spits kon een omhaal maken over doelman de Bruin. 0-1. Dit was dan ook direct de ruststand.

In de rust werd er aangegeven dat na zoveel kansen een goal niet uit kon blijven. En dat er op deze manier verder gevoetbald moest worden. Bunnik probeerde vanaf minuut 1 na rust om het spel te ontregelen en was er de ene na de andere kleine overtreding. DESTO liet zich hierdoor verleiden en ging mee in dit tempo en kon buiten een schot van Dyaley Kers op de lat na niet meer gevaarlijk worden. Na een minuut of 20 werd Mo Mousaten ingebracht en kwam ook Yasin el Ghoch binnen de  lijnen. Zijn 1e balcontact lag direct in het netje en de drie Bunnik verdedigers konden hem niet stoppen. 1-1. Hierna kwam er weer geloof bij DESTO en werd Bunnik ver terug gedrongen. De beste mogelijkheid was voor Yasin alweer. Jammer genoeg verdween zijn bal tegen het houtwerk. Kort hierop de bevrijdende treffer van invaller Mo Mousaten in de 75e minuut, waarbij hij perfect werd vrijgespeeld door Tom de Vries. Zijn schot verdween op prachtige wijze in de kruising. 2-1. Hierna probeerde Bunnik nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar waren de grootste mogelijkheden voor DESTO en hadden er nog wel een aantal doelpunten moeten vallen. In de 96e minuut floot de scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd zonder wanklank en kaarten. Toch Bunnik? DESTO was wederom 3 punten rijker en er kon met een gerust hart worden afgereisd naar Restaurant van de Valk te Breukelen om daar met de gehele selectie te genieten van een gezellige avond.

Volgende week komt koploper IJFC naar sportpark ‘de Vrijheit’ om 14.30 uur. IJFC heeft al zijn competitiewedstrijden tot op heden gewonnen dus dat wordt een mooie uitdaging. We gaan het beleven…