DESTO wint met 3-1 van Odysseus’91

Voor zaterdag 12 november stond er een aardig programma op de planning in de 3e klasse D. De nummers 1 (IJFC) en 2 (Jonathan)moesten elkaar bestrijden. En ook de nummers 3 (Odysseus) en 4 (DESTO) stonden tegenover elkaar. Super Saturday dus…..

DESTO kon voorafgaand aan deze wedstrijd  nog niet beschikken over een aantal ‘vaste krachten’ maar kon desondanks wel starten in de beginopstelling die vorige week ook Lopik moest bestrijden.

Daar waar vorige week de start furieus was en er diverse grote kansen onbenut werden gelaten was vandaag de start van de wedstrijd duidelijk in het voordeel van de paars witte studenten. Met veel lengte en snelheid voorin waren ze in de openingsfase tot 2 maal toe gevaarlijk. Eenmaal redde doelman Niels de Bruin op fantastische wijze (dat is ondertussen wel bekend) en bij de andere kans werd hij geholpen door het houtwerk. Hierna was DESTO wel bij de les en nam het duidelijk het initiatief over en kwamen er kansjes voor Tom de Vries en Benji Kers. Helaas nog zonder resultaat. Tot aan halverwege de eerste helft. Yassin el Ghoch kon met zijn zuivere trap de vrij staande Benji Kers bereiken en in 2 keer kon hij de bal binnen tikken. 1-0. Hierna behield DESTO het initiatief en konden de twee spitsen van Odysseus  maar weinig voeten aan de grond krijgen. Een minuut of 10 later werd Tom de Vries diep gestuurd en kon schuin alleen op de doelman afgaan. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij knap binnen. 2-0. Vlak voor rust nog de allermooiste kans voor DESTO om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Wederom kon Tom de Vries alleen op de doelman af echter werd nu de bal gekeerd door de keeper. Rust 2-0.

Na rust werd er storm verwacht door Odysseus. Maar deze ging al snel liggen. Er was vandaag niet veel te halen. De verdediging onder leiding van aanvoerder Nick Marchal stond als een huis. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. En DESTO probeerde er dan snel uit te komen. Bij een van deze uitvallen rond de 65 e minuut kon het mooiste moment van de wedstrijd worden genoteerd. Dyaley Kers had een fantastische actie aan de zijkant en leverde een dito voorzet af waarbij zijn broer Benji Kers zijn tweede van deze middag kon binnen schieten. 3-0. Wedstrijd gelopen zou je denken. Met deze wetenschap was er een korte fase van verslapping en kon de net ingevallen Ceha vrij binnen schieten. 3-1. Met nog een kwartier te spelen geloofde Ody er weer in en kreeg het kort hierop een levensgrote kans op de 3-2, maar tot opluchting van iedereen verdween de bal over het doel. Hierna kwam DESTO niet meer in de problemen. Enige smet vanmiddag was dat de ingevallen Tim Monne (75e minuut) met 2 x geel kon vertrekken in de blessure tijd.

Een mooie en verdiende overwinning waar bij de andere topper onbeslist bleef (0-0). Volgende week is er een vrij weekend en 26 november wacht FC Driebergen. Aanvang 14.00 uur te Driebergen.

As. Dinsdag staat er thuis nog een oefenwedstrijd gepland tegen 3e divisionist Magreb ’90. Aanvang 20.30 uur.