DESTO verslaat thuis vv SEC

Zaterdag 24 september stond de wedstrijd tegen SEC uit Soest op het programma. Een ploeg waarvan vorig jaar tot twee keer toe niet werd gewonnen. Het veld lag er fantastich bij en nagenoeg iedereen was fit (alleen Nana Bediako en Tom Klein Obbink ontbreken nog). Onder prima weersomstandigheden kon er afgetrapt worden doorscheidsrechter Tol.

DESTO nam na de aftrap direct het initiatief en SEC leunde zoals verwacht op de verdediging. Echter waren vooral de voorwaartsen Mounir en Tom de Vries vandaag op dreef en lieten voortdurend hun tegenstander de hielen zien. Dit leidde direct tot wat kleine kansjes en was het in de 15e minuut raak. Na wederom een overtreding van SEC kon uit de vrije trap binnen gekopt worden door Tom de Vries. 1-0. DESTO behield hierna het initiatief en kreeg een aantal zeer grote kansen. Hierbij redde de keeper tot twee maal toe fraai met zijn voet en haalde een bal uit de bovenhoek. De allerbeste kans was voor Miquell Optekamp. Na goed doorkomen van Tom de Vries en dito voorzet kon Miquell de bal voor een leeg doel binnen schieten. Echter verdween de bal ergens in de sloot. Kon SEC hier wat tegen over zetten? Ja! 1 kans was er voor de spits van SEC ( schoonzoon van Henk van de Hoef). Na slordig balverlies op het middenveld kreeg hij de bal voor zijn voeten. Zijn schot was echter te slap. Rust 1-0.

Met deze vorsprong weet je dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. SEC kwam dan ook vol goede moed uit de keedkamer en was een stuk feller dan in de 1e helft zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na slordig balverlies van een SEC-er kon Tom de Vries alleen op de doelman af. Nu rondde hij wel bekwaam af. 2-0. Wedstrijd gelopen zou je denken en rustig uit voetballen het laatste half uurtje. Sec bleef echter knokken en kreeg nog een vrije trap op een meter of 20. Gelukkig verdween deze bal via de buitenkant van de paal naast de goal. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger en had SEC de pech dat ze een aantal keren te laat kwamen en zo de teller van gele kaarten wel erg ver doorsloeg waarbij zelfs de jonge verdediger me 2x geel kon vertrekken.. SEC wist vanuit de kluts ook nog terug te komen tot 2-1 waarbij de verdediging van DESTO er niet al te best uit zag. Kort hierop was het nogmaals Tom de Vries die de wedstrijd in het slot schoot. 3-1. In de laatste minuten van de wedstrijd liep SEC ook nog tegen de tweede rode kaart aan. Door een slaande beweging van een SEC-er. Zij gaan dus waarschijnlijk wat spelers missen de aankomende periode vanwege schorsingen.

Al met al een terechte overwinning waardoor er drie punten kunnen worden bijgeschreven.
Volgende week wacht