DESTO verslaat SVM met ruime cijfers 2-5

Zaterdag 29 oktober mochten de mannen van DESTO aantreden tegen SVM uit Maartensdijk. Een ploeg waartegen de oranjehemden het vaak lastig hebben. DESTO kon aftrappen in het prachtige nieuwe tenue (bedankt Benno, Patrick, Paul en Go Fysio).

Trainer Kevin de Liefde kon vandaag niet beschikken over Charif Boulaid (blessure) en Mounir Benneroua (schorsing) en de al langer afwezigen Nana Bediako, Ward van der Stam, Tim Monne en Tom Klein Obbink. Maar de selectie is breed genoeg om dit op te kunnen vangen.

DESTO begon voortvarend onder een heerlijk lentezonnetje. Het talrijk opgekomen publiek zag een fel en agressief DESTO in de openingsfase welke direct op zoek was naar de openingstreffer. Deze viel dan ook in de 14e minuut door Benji Kers. 0-1. Na de goal liet DESTO het initiatief aan SVM. Deze wisten hier wel raad mee en de sterke middenvelders kregen teveel ruimte en zo wat kansen van afstand maar zoals altijd is daar ook nog doelman de Bruin. In de 20e minuut een goede uitval van DESTO via Mason Damon die goed aangespeeld wordt door de lucht door Tom de Vries. Mason werd getorpedeerd in de 16 meter en had een zuivere strafschop moeten krijgen. Maar het resultaat was een achterbal en Mason die een bezoek moest brengen aan het ziekenhuis om zijn hoofdwond te laten hechten. In deze 2 minuten dat de wissel Tarik Azaroual werd voorbereid kon SVM op gelijke hoogte komen tegen het 10-tal van DESTO. 1-1. Hierna een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Waarbij het zomaar 3-3 had kunnen staan. Gescoord werd er niet meer en de mannen konden gaan rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft kon starten zonder wijzigingen. DESTO rook kansen voor een goed resultaat vanmiddag want de defensie van SVM leek kwetsbaar. DESTO nam ook het initiatief en kreeg enkele mogelijkheden. Ook SVM kreeg een grote kans uit een corner maar Niels redde fantastisch.In een omschakelingsmoment kreeg het alsnog de deksel op de neus in de 10e minuut na rust en mocht de spits tussen 4 verdedigers binnen schieten. 2-1. Hierna de allergrootste kans van de wedstrijd. Uitblinker Miquell Optekamp gaf een fantastische voorzet en Tom de Vries schoot jammerlijk vrij vanaf de 5 meter naast. Even later herstelde Tom deze fout en kon na een schitterende lange bal van Yassin el Ghoch de keeper passeren met een prachtige lob. 2-2. Met nog 25 minuten te spelen gooide DESTO alle remmen los en kon Dyaley Kers kort hierop op aangeven van Tom de Vries zijn eerste van deze competitie maken. 2-3. SVM was achterin totaal van slag en gaf de ene na de andere kans weg en zo wisten de gebroeders Kers de voorsprong uit te breiden naar 2-5. Een mooie en terechte overwinning na het verlies van 2 weken geleden tegen koploper IJFC. Volgende week wederom een uitwedstrijd tegen Lopik welke verassend koploper IJFC versloeg. Een mooi affiche dus! Aanvang 14.30 uur.