DESTO verslaat Lopik: 1-0

Zaterdag 11 maart stond de wedstrijd tegen sv Lopik op het programma. Een ploeg die evenveel punten had verzameld en op doelsaldo boven de oranjehemden stond. Een belangrijke wedstrijd dus om langzaam aan te sluiten bij de grote middenmoot.

Kevin de Liefde en Patrick Hondveld konden vandaag weer beschikken over aanvoerder Nick Marchal en Benji Kers. Al startte laatstgenoemde op de bank en nam Nick de positie over van de geblesseerde Jeroen Bliemer.

Beide ploegen begonnen fel aan het duel en leverden veel strijd. Tot echte kansen kwamen beide ploegen in eerste instantie niet. DESTO kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd, kon een paar prima aanvallen op de mat leggen en kreeg een aantal goede kansen via Tom de Vries en Mounir Benneroua. Helaas troffen zij geen doel. De grootste kans was voor Dyaley Kers maar zijn schot ging vanaf een meter of 5 over de goalie van Lopik na een prima aanval. Lopik kon hier eigenlijk niks tegenover zetten en kreeg geen enkel schot op de goal van doelman Niels de Bruijn. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon DESTO uitstekend en kwam al snel op voorsprong door Tom de Vries. Die na wederom een mooie actie van Mounir de 1-0 kon binnen werken. Lopik protesteerde nog voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde de goal goed. Een terechte 1-0 voorsprong. Hierna bleef DESTO de betere en kreeg het diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Jammerlijk stonden de keeper van Lopik en de paal een grotere voorsprong in de weg. Lopik ging steeds meer de lange bal zoeken in de hoop zo iets te forceren. Dit leek niet te lukken tot 3 minuten voor tijd. Dit was de enige kans die er voor de blauw witten te noteren viel deze middag maar doelman de Bruijn was zoals wel vaker dit seizoen de situatie de baas. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor de laatste maal deze middag en waren de 3 punten een feit. Een volkomen verdiende overwinning voor de oranjehemden die vanwege de stand tot het einde spannend bleef maar veel eerder beslist had moeten worden.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen vv Bunnik. Aanvang 14.30 uur.