DESTO verslaat Focus

DESTO moest zaterdag 13 mei aantreden tegen Focus 07. Een ploeg die de 2e periode gewonnen heeft en uit mag komen in de nacompetitie voor promotie. Tevens voor trainer Kevin de Liefde de laatste competitiewedstrijd.

In de beginfase waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en speelde het spel zich voornamelijk af op en rond de middenlijn. Maar naarmate de 1e helft vorderde nam DESTO langzaam het initiatief en ontstonden er kansen voor Tom de Vries en Mo Mousaten. Ook werd een inzet van Sander Smink van de doellijn gered. Focus kreeg ook een tweetal goede kansen waarbij eenmaal naast de goal werd geschoten en ook eenmaal redde doelman Jordy Pouw. Hij verving doelman Niels de Bruin die zijn schorsing uitzat na uitspraak van de beroepcommisie (teruggebracht naar 3 wedstrijden schorsing). 10 minuten voor rust dan toch de voorsprong voor de oranjehemden. Een goede voorzet van Michael van Doorn werd goed binnen getikt door aanvoerder Tarik Azaroual. 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen Jeroen Bliemer en Mounir Benneroua in het veld voor Charif Boulaid en Benji Kers. DESTO begon goed aan de tweede helft en kreeg direct “de” kans op een ruimere voorsprong echter was de pass van Tom de Vries slordig en kon de 2tegen 1 situatie met de keeper niet uitgebuit worden. Kort hierop kon Focus al vrij snel op 1-1 komen door slecht ingrijpen van de DESTO defensie. Hierna was DESTO duidelijk van slag en kreeg Focus een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Alleen was daar telkens de uitblinker Jordy Pouw die een sta in de weg was voor de bezoekers uit Culemborg. Nadat DESTO deze fase overleefd had en na het inbrengen van Bram Klein Obbink kreeg het zelf ook weer een aantal mogelijkheden en was het Mounir Benneroua die de voorsprong voor DESTO op het scorebord schoot. Dit gaf DESTO weer het vertrouwen en kort hierop scoorde Tom Klein Obbink ook nog de 3-1. Dit was dan ook het eindresultaat waarmee DESTO het seizoen afsloot op een nette 6e plek. Wanneer het af en toe iets makkelijker de goal had weten te vinden dit seizoen dan was een hogere eindrangschikking wellicht mogelijk geweest.

Na afloop werd er met bloemen afscheid genomen van Jeroen Bliemer, hij keert terug naar JSV. Volgende week is er een laatste wedstrijd voor de mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld tegen een regio team, gevolgd door een pubquiz en feestavond waarbij iedereen welkom is, en zal er gepast afscheid genomen worden.