DESTO verslaat DVSU: 3-2

DESTO moest zaterdag 4 maart aantreden tegen DVSU uit Lunetten. De ploeg waarvan eerder nog met 1-0 werd verloren en de oude club van doelman Niels de Bruijn.
Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld konden vandaag niet beschikken over aanvoerder Nick Marchal en topscorer Benji Kers.

DESTO begon goed aan deze belangrijke wedstrijd en creëerde dan ook een veldoverwicht. Tot echt kansen leidde dit nog niet. DVSU kreeg wel een goede mogelijkheid om de score te openen maar de aanvaller vond de DESTO goalie op zijn weg.

Hierna begon DESTO nog beter te voetballen en kreeg een tweetal corners. Waarbij het bij de tweede corner in de rebound raak was voor uitblinker Sander Smink: 1-0. DESTO bleef aandringen en ging direct op zoek naar de 2-0. Deze viel dan ook voor rust. Een afgemeten voorzet van Dyaley Kers kon mooi worden binnen gelopen door Tom Klein Obbink. Een verdiende 2-0 ruststand.

Na rust kreeg DESTO direct hulp van de doelman van DVSU en kon Tom Klein Obbink de 3-0 binnenschieten. Wedstrijd gelopen zou je denken…

Hierna sloop er gemakzucht in de ploeg bij de oranjehemden en kreeg DVSU een terechte strafschop te nemen na een overtreding van Tarik Azaroual: 3-1. (Dit was overigens de 3e wedstrijd op rij dat DESTO een strafschop tegen kreeg). Hierna was DESTO de weg kwijt en rook DVSU bloed, zij drongen aan en maakte een kwartier voor tijd ook nog de 3-2.

Verder liet DESTO het gelukkig niet komen na enig billenknijpen en kreeg het zelf nog 2 uitstekende mogelijkheden via de ingevallen Mo Mousaten om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de eindstand bleef bij 3-2. Eindelijk weer het zoet van de overwinning. Hopelijk smaakt dit naar meer. Wanneer er dezelfde passie en strijd en het voetbal van het 1e uur wordt gebracht dan moeten er nog wel wat punten te halen zijn.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen het gelijkstaande Lopik. Aanvang 14.30 uur sportpark ‘de Vrijheit.