DESTO verslaat DEV Doorn

Na een wisselende voorbereiding vanwege vakanties en schorsingen stond vandaag de tweede competitie ronde op het programma. Een thuiswedstrijd tegen DEV uit Doorn. Daar waar vorige week onverdiend en geflatteerd werd verloren van DOSC, in de blessuretijd, moest vandaag wat rechtgezet worden.

Voor het eerst dit seizoen een redelijk complete groep en dat was te zien. DESTO ging goed van start en DEV kon zich alleen maar ingraven en inzakken tot op eigen helft. Zij probeerden via de cross vanuit de laatste man hun snelle rechteraanvaller te bereiken. Deze werd echter goed aan banden gelegd door Mason Damon. DESTO werd in de beginfase gevaarlijk uit twee vrije trappen van Dyaley Kers. Deze werden keurig gepakt door de goede doelman van DEV. DESTO hanteerde een veel hoger tempo dan de mannen uit Doorn. deze hadden zichtbaar moeite met de warmte. Vooral de lepe spits Andeweg kwam nauwelijks aan de bal en mede hierdoor was er geen enkele kans voor DEV. Rond de 25 e minuut kreeg DESTO een corner. DEV kon deze bal niet wegwerken en in de rebound kon aanvoerder Nick Marchal binnen schieten 1-0. Hierna eenzelfde spelbeeld DESTO dat voetbalde en DEV wat loerde op de counter. Kort hierop een corner voor DEV. In eerste instantie werd deze bal al matig weggewerkt en in 2 de instantie kon er vrij worden voorgegeven en stonden er welgeteld 4 Doornaars vrij om de bal binnen te schieten. 1-1. Hierna nog twee grote kansen voor Mo Mousaten en een schot op de lat. Helaas moest de kleedkamer opgezocht worden met de 1-1 stand. DESTO kwam tot wel 5 opgelegde mogelijkheden en DEV had genoeg aan 1 corner en een schot van een meter of 30.

De tweede helft moesten de mannen van trainer Kevin de Liefde en assistent trainer Patrick Hondeveld natuurlijk voor de volle winst gaan gezien het spelbeeld. Er werd een wissel toegepast in de rust Mo Mousaten werd vervangen door de van een schorsing teruggekeerde Tom de Vries. In de eerste 20 minuten was er wederom een duidelijk overwicht voor DESTO maar tot echt grote kansen kwamen de oranjehemden niet. Hierin was vaak de eindpass onnauwkeurig. Rond de 70 e minuut kwam er een vrije trap rond de 16. Achter de bal ging de goed ingevallen Mounir Bennaroua staan. Deze stifte de bal op fantastische wijze in de kruising en eindelijk was de keeper van DEV kansloos. 2-1. Hierna volgde diverse 100% scoringsmogelijkheden voor o.a. Tom de Vries en Dyaley Kers. Als deze ballen er niet in gaan weet je dat het net zoals vorige week wederom nog mis kan gaan. Dit gebeurde dan ook bijna. Gelukkig stond er niemand op de goede plek om de bal uit een voorzet vanaf de zijkant binnen te schieten. Al met al een meer dan verdiende overwinning waarbij de score magertjes werd uitgedrukt. Maar de 1e 3 punten zijn een feit.
Volgende week wacht DVSU uit Lunetten. Aanvang 14:30.