DESTO verliest van koploper IJFC

DESTO moest op zaterdag 15 oktober aantreden tegen koploper IJFC. Een ploeg die gezien de afgelopen jaren en de huidige resultaten de voornaamste titelkandidaat te noemen is. DESTO stond voorafgaand aan deze wedstrijd op een keurige 3e plaats. Een ware topper dus.

DESTO kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie en ging in nagenoeg dezelfde formatie als de afgelopen weken de strijd aan met de blauw witten uit IJsselstein. DESTO begon dan ook furieus. Al in de eerste minuut een grote kans voor DESTO waarbij Dyaley Kers alleen voor doelman Maaswinkel verscheen. Zijn schot was echter te slap. Kort hierop een lange bal op Tom de Vries en deze kon vrij volleren op de goal van IJFC. Helaas raakte hij hem verkeerd. Tot aan de 25 e minuut weinig wapenfeiten aan beide kanten. Waarbij moet gezegd worden dat DESTO veelvuldig in balbezit was en IJFC koos voor de lange bal. In de 25 e minuut de eerste corner voor IJFC en deze was direct raak. De verdediger kon helemaal vrij binnen koppen zonder dat er ook maar iemand in de buurt was. Na deze goal was DESTO duidelijk van slag en kwam IJFC sterker voor de dag, gedragen door de onverwachte goal. IJFC kreeg nog wat kansen om de voorsprong te vergroten. Dit gebeurde niet en was 0-1 de ruststand.

Na rust was er op basis van de eerste 25 minuten en de 0-1 ruststand reden genoeg om te geloven in een goed resultaat. Echter werd deze snel de grond in geboord. De snelle buitenspeler van IJFC snelde langs Charif Boulaid en schoot uit een bijna onmogelijke hoek de bal voorbij doelman de Bruin. Hierna kunnen we kort zijn over de wedstrijd. Het was IJFC wat de dienst uit maakte en kon uitlopen naar 0-3.

Het enige wapenfeit van DESTO zijde was een schot van Dyaley Kers op de deklat.

Ook kreeg Mounir Bennerroua nog de rode kaart voorgeschoteld door de goed leidende scheidsrechter vanwege gevaarlijk spel.

Een terechte nederlaag waarbij IJFC ook winnaar werd van de eerste periode. A.s. dinsdag speelt DESTO thuis een oefenwedstrijd tegen Altius. Aanvang 20.30 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor zaterdag 29 oktober uit tegen SVM in Maartensdijk.