DESTO verliest van DVSU

Na de overwinning van vorige week heeft DESTO zaterdag 17 september verloren van DVSU uit Lunetten. DVSU had de eerste twee wedstrijden nipt verloren van IJFC en Odysseus. Dus de oranjehemden konden aan de bak.

DESTO begon goed aan de wedstrijd en drukte DVSU terug op eigen helft zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De eerste kans was voor DVSU. Na slordig balverlies en teveel mensen voor de bal werd de buitenspeler de diepte in gestuurd en kon alleen op doelman Niels de Bruin af, gelukkig voor DESTO werd de bal naast de paal geschoten. Kort hierna een goede aanval van DESTO via de zijkant. De bal kwam voor de voeten van Yassin el Ghoch en deze vuurde een kanonskogel af in de handen van de doelman. Kort hierop was er een misverstand in de defensie en kon de spits van DVSU alleen op de doelman af en scoorde nu wel bekwaam. 1-0 DVSU. In de eerste helft nog 1 grote kans voor DESTO uit een corner. Helaas werd de afgeslagen bal van de doellijn gehaald en bleef de ruststand 1-0.

Nog alles mogelijk zou je denken op basis vande eerste helft en het getoonde veldspel. Niets was minder waar. DVSU speelde vanuit een compacte organisatie en counterde kans op kans en was het aan doelman Niels de Bruin (oud DVSU) te danken dat het bij 1-0 bleef. Ook DESTO kreeg nog twee grote kansen via Tom de Vries en Benji Kers. Helaas troffen zij geen doel. Al was dat ook wel wat veel van het goede geweest gezien de kansenverhouding van de tweede helft. De eindstand bleef 1-0 en was op basis van de tweede helft volkomen verdiend. Voor DESTO een teleurstellende nederlaag en moet het vizier gericht worden op a.s. zaterdag thuis tegen SEC om 14.30 uur. Eerst wacht dinsdagavond nog een oefenwedstrijd uit tegen HSSC 61 (Zuid 1/ 3C). Aanvang 20.15 uur.