DESTO verliest van Benschop

De laatste uitwedstrijd van het seizoen stond voor de mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld op het programma, uit bij Benschop. Na het verlies van vorige week was dit een wedstrijd die alleen nog voor de eer gespeeld werd aan DESTO zijde. Benschop daarentegen is nog volop in de strijd voor de laatste periode. Bij winst en andere gunstige uitslagen kon dit vandaag zelfs al een feit zijn. Bij DESTO gelukkig weer een aantal spelers terug na blessures en schorsingen.

DESTO en Benschop begonnen redelijk aan de wedstrijd waarbij Benschop ver inzakte en al loerend op de counter gevaarlijk probeerde te worden. Dit leek in de beginfase dan ook al te lukken maar doelman de Bruin redde fraai. Kort hierop een corner voor Benschop waarbij de spits eerder bij de bal was dan de doelman en zo kon binnen koppen. 1-0. Wederom een goal tegen uit een standaardsituatie. Kort hierop een  mogelijkheid voor DESTO maar de afgeslagen corner werd geblokt door een verdediger van Benschop op de inzet van Dyaley Kers. Er waren weinig kansen te noteren voor beide ploegen al was DESTO voetballend zeker niet minder dan de Benschoppers. De eerste echte mogelijkheid kwam rond een minuut of 40 waarbij Tom de Vries vanaf de zijkant vrij voor de goal werd gezet door Mounir Benneroua. Zijn inzet werd in 2 instanties uit de goal gehaald waarbij 1 maal de bal met de hand werd beroerd en waar een strafschop minimaal op zijn plaats was geweest. Maar zoals het hele seizoen werd de bal vandaag ook niet op de stip gelegd en zo was de ruststand 1-0.

Na rust kreeg DESTO nauwelijks kansen om de gelijkmaker op het scorebord te schieten en was het Benschop wat geduldig wachtte op de ruimtes die DESTO weggaf. Eenmaal had DESTO de kans om gelijk te maken maar de scheidsrechter had niet gezien dat de bal wederom met de hand beroerd werd na een kopbal van de ingevallen Mo Mousaten. In de eindfase kon Benschop nog uitlopen naar 2-0 en zelfs 3-0. Een verdiende nederlaag tegen een stug Benschop dat met hun spel zeker niet de schoonheidsprijs verdient maar wat wel resultaat oplevert. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Focus 07 uit Culemborg. Hopelijk kan de competitie afgesloten worden met een goed resultaat. We gaan het zien.