DESTO verliest in 94e minuut van Focus 07

Zaterdag 10 december de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Focus 07. Op sportpark Parijsch in Culemborg was het druilerig.

DESTO begon slordig de eerste 5 minuten aan de wedstrijd en leverde tot tweemaal toe de bal zomaar in bij een aanvaller van Focus. Gelukkig bleef het bij de brilstand. Hierna was DESTO wakker en begon het te voetballen en drong het Focus ver terug. Deze hadden zichtbaar moeite met het goede spel van DESTO. Er werd agressief doorgedekt en de bal ging goed rond. Echter kon men het net niet vinden. Het echte killerinstinct ontbreekt nog te vaak bij DESTO. Zo was de ruststand dan ook 0-0.

In de rust werd er aangegeven dat er met deze manier van voetballen een goal niet uit kon blijven. Helaas viel deze al in de 2e minuut na rust alleen aan de kant van Focus. Uit een vrije trap kon de mee op gekomen Sebastiaan Gielens geheel vrij de 1-0 binnen koppen. Ineens was alles anders en begon Focus te geloven in een resultaat. Zij kregen een aantal mogelijkheden. Trainer Kevin de Liefde paste een tweetal wissels toe. Dyaley Kers en Tom de Vries werden gewisseld voor Mo Mousaten en Benji Kers. Dit resulteerde kort hierop in de gelijkmaker waarbij Mounir Benneroua in 2e instantie mooi kon binnen schieten. 1-1. DESTO kon de draad weer oppakken en kreeg ‘de’ kans van de wedstrijd. Yassin el Ghoch kwam alleen voor de doelman van Focus maar zijn schot ging over de goal. In de 83e minuut kreeg Tarik Azaroual zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Nu was het nog 5 minuten alle hens aan dek. Focus kreeg nog een corner in de 94e minuut en kon alsnog de afgeslagen bal binnen schieten via de kluts. 2-1.

De teleurstelling was groot bij de oranjehemden. Waar op basis van het veldspel minimaal een gelijkspel was verdiend werd het uiteindelijk toch een nederlaag. Voor DESTO betekent dat winterstop.

De eerste wedstrijd zal zijn op zaterdag 7 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dan speelt ‘oud’ DESTO tegen DESTO 1. De eerste competitiewedstrijd staat gepland op 28 januari tegen DOSC.