DESTO verliest bij SV Lopik

DESTO moest zaterdag 5 november aantreden tegen sv Lopik. Een tegenstander die vorige week koploper IJFC wist te verrassen. De mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld waren dus gewaarschuwd. Op de laatste trainingsavond was jammerlijk genoeg Jeroen Bliemer geblesseerd uitgevallen en kwam Tarik Azaroual hem vandaag vervangen.

De beginfase was overduidelijk voor DESTO en was er niets van te merken dat Lopik de koploper vorige week pootje had gelicht. In het eerste half uur waren er diverse mogelijkheden om de score te openen. Echter stond het vizier niet op scherp. Daar waar vorige week tegen SVM iedereen dacht dat de ommekeer hierin had plaatsgevonden en de kansen wel werden benut, die kwam bedrogen uit. De mooiste kansen werden om zeep geholpen door de voorwaartsen van DESTO. En dan weet je dat het weer een moeilijke middag gaat worden. Al kon Lopik hier weinig tegenover zette (buiten een vrije kopkans voor de kleinste speler van het veld). Rust 0-0

Kort na rust ging het al vrij snel mis voor de oranjehemden. Mason Damon verspeelde de bal en de rechterspits kon voorgeven en in de kluts kon de goede spits van Lopik binnen schieten. 1-0. Hierna kwam Lopik duidelijk beter in de wedstrijd en werd DESTO steeds slordiger. Lopik kwam dan ook verdiend op 2-0 door een mooie aanval. Hierna probeerde DESTO met de teruggekeerde Tim MonneĀ  en Joey Jorden nog wat nieuw elan te brengen. Het mocht niet baten. Al kon Dyaley Kers vlak voor tijd nog de 2-1 binnen schieten uit een vrije trap. Een zure nederlaag voor DESTO wat absoluut niet gehoeven had wanneer de kansen voor rust waren benut dan was de wedstrijd al lang en breed gelopen. Hopelijk gaan deze ballen er volgende week tegen Odysseus 91 er wel in. Aanvang 14.30 uur. Sportpark de Vrijheit.

Na afloop van deze wedstrijd maakte trainer Kevin de Liefde bekend volgend jaar te gaan stoppen bij DESTO. “Na 4 seizoenen denk ik dat het goed is voor zowel de spelersgroep, de club en voor mijzelf om een andere stap te gaan maken” Ik verwacht dat we met elkaar het seizoen op een goede manier af kunnen sluiten en hopelijk de 4e plek vast kunnen houden”.