DESTO verliest bij DEV Doorn

DESTO heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet winnend af kunnen sluiten. In de extra speeltijd werd er verloren door een dubieus gegeven strafschop.

Op zaterdag 4 februari moest de equipe van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld aantreden tegen DEV uit Doorn. Een ploeg die op dat moment laatste op de ranglijst stond. Na de slechte start van vorige week tegen DOSC werd er op gehamerd om dat vandaag anders te doen. Na de eerste 5 minuten kon de conclusie worden getrokken dat de start nog slechter was dan vorige week. De meest simpele ballen werden ingeleverd bij de rood witten uit Doorn. Welke hierdoor direct al een aantal keren gevaarlijk konden worden. Gelukkig stond doelman de Bruin zijn mannetje en hadden de voorwaartsen van DEV het vizier niet op scherp. DESTO kon hier nauwelijks wat tegenover stellen en werd afgetroefd op inzet en strijd. Na wederom knullig balverlies kon de spits van DEV scoren uit de daarop volgende counter, al had dit wel wat weg van een buitenspelsituatie, maar stond DESTO terecht op achterstand halverwege de 1e helft. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde. DEV was feller en speelde meer met de wil om te winnen. DESTO kon de eerste helft alleen gevaarlijk worden uit twee cornerballen van Jeroen Bliemer waarvan er 1 naast de goal verdween en 1 van de doellijn werd gehaald. Ruststand 1-0.

Na rust gelukkig een ander DESTO. Nu wel strijdend en met de wil om te winnen. Na een kwartier viel dan ook de terechte gelijkmaker voor dat moment en kon Benji Kers binnen schieten. Nog een half uur om de volle winst binnen te halen. DESTO draaide de duimschroeven aan en DEV werd ver terug gedrongen en kon er niet meer uitkomen. Echter was de eindpass vaak onzorgvuldig en schortte het aan daadkracht binnen de 16 meter. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel maar in de dying seconds werd er nog een uiterst dubieuze strafschop versierd door de ingevallen Andeweg. Kort hiervoor eenzelfde situatie bij Benji Kers waarbij de arbiter de bal buiten de 16 meter legde en nu wees hij wel naar de stip. De ingevallen speler van DEV kon hem binnenschieten met het nodige geluk. 2-1 DEV. Vanaf de aftrap nog een grote kans voor DESTO via Jeroen Bliemer maar keeper Nell van DEV redde uitstekend.

Wederom een grote teleurstelling waarbij er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden en hopelijk valt dan het kwartje dan eens de andere kant op na wederom 2 dubieuze beslissingen van de scheidsrechter vandaag. Een wedstrijd duurt namelijk 2 x 45 minuten. Hopelijk is dat besef er volgende week thuis tegen DVSU en zijn de weergoden ons gunstig gezind. Aanvang 14.30 uur. Sportpark de Vrijheit.