DESTO supporter van schoon

DESTO is supporter van schoon.  We doen mee aan het initiatief van de VSU en de gemeente om afval zo veel mogelijk te scheiden. In het paviljoen staat een enorme fles waarin plastic gegooid kan worden. Op deze manier dragen we bij aan een beter milieu door het scheiden van het afval. Het is ook de bedoeling dat het stimuleert om afval niet te laten slingeren maar in de afval bak te deponeren. Naast deze grote fles staan er in het paviljoen afvalbakken waarmee het afval gescheiden kan worden. Kijk op de sticker waar uw afval in hoort!

Als we met zijn allen meedoen zit er ook nog een financiële bonus aan voor de club. DESTO krijgt voor iedere volle zak plastic afval €2.50. Bovendien wordt dit afval gratis opgehaald en bespaart het ons kosten van het ophalen van afval in de grote container.

Afgelopen zaterdag is het startschot gegeven voor deze actie. Een aantal spelers van de JO9, de trainers, de VSU en het bestuur was daarbij afwezig. De spelers kregen een drankje en mochten schieten op de goal waarbij punten verdient konden worden. Bovendien staan er leuke weetjes op het doek. Alles gerelateerd aan afval en de tijd dat het duurt alvorens het in de natuur wordt afgebroken. Voor de winnaar was er een prijs en de drankjes werden natuurlijk in de plastic afvalbak gegooid.