DESTO Sponsorportaal

Sportpark ‘De Vryheit’

Bezoekadres:
Componistenlaan 1
3451 SX
VLEUTEN

Postadres:
Postbus 176
3450 AD VLEUTEN

Telefoonnr. Paviljoen:
030-6661230

Kaart
Routeplanner

Speldag

Eén keer per jaar geen vaste DESTO-sportactiviteiten op Sportpark De Vryheit, maar een dag die volledig in het teken staat van glimmende ogen, rode wangen van opwinding en heel veel plezier. Iedere 2e zaterdag van juni wordt de DESTO Speldag georganiseerd. Een dag speciaal voor verstandelijke gehandicapten uit de regio Utrecht. Organisatorisch ieder jaar weer een enorme prestatie van bijna 150 vrijwilligers die met sport en spel zo’n 400 tot 450 gasten een onvergetelijke dag bezorgen! Sinds de eerste DESTO speldag in 1981 is de speldag een fenomeen geworden in Utrecht waar iedereen ieder jaar weer naar uitkijkt. Het is een hartverwarmend hoogtepunt in ieder verenigingsjaar.

Elk jaar is er een ‘ander’ thema. Zo hebben we de thema’s als Circus, Holland, Popsterren, Koninklijk Huis, Beroepen, etc. al gehad. Het thema komt terug in de spelletjes, de buttons die je als deelnemer krijgt, in de muziek, natuurlijk in de groepsnamen en ook met de aankleding laten we het thema terugkeren.

De 37e editie van de DESTO Speldag vindt plaats op 10 juni 2017. Het thema voor dit jaar is TV-programma’s.

Wat kun je doen op De DESTO Speldag?

Na de officiële openingsklanken van het volkslied en het hijsen van de vlag verspreiden alle (meestal 40) groepen zich op en om het veld. De deelnemers kunnen zich storten op het spelcircuit dat door de Lions Club Vleuten- De Meern wordt verzorgd. Maar daarnaast is er veel meer te doen, boks- en of judolessen krijgen van sportschool van Asdonck, knuffelen met de dieren, een ritje met de tractor, maar ook met de brandweer van Vleuten – De Meern water spuiten! Het kan allemaal.

OVU/Qbuzz haalt de deelnemers op in de hele provincie Utrecht, onder begeleiding van de Lions Club Utrecht Host. Vanaf het moment dat de deelnemers uit de bussen komen is het één groot feest. Met de muziek van de Roodneuzen verwelkomen we alle gasten, vrijwilligers, groepsleiders en deelnemers! Met sport en spel, een uitgebreide lunch, lekkere hapjes (poffertjes, ijsjes, etc.) en het muzikale optreden met elk jaar weer een andere Nederlandstalige zanger of zangeres, is de DESTO Speldag een dag om niet snel te vergeten.

Wij zijn een vrijwilligers organisatie en kunnen deze dag organiseren door giften en sponsorgeld van diverse stichtingen en verenigingsleden.