DESTO speelt wederom gelijk tegen SEC

Zaterdag 30 april stond de wedstrijd DESTO-SEC op het programma. Voorafgaand twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Charif Boulaid was ziek en werd vervangen door Tarik Azaroual en Ward v/d Stam werd vervangen wegens een blessure door Tijs Reesink.
De heenwedstrijd was eerder dit seizoen doelpuntoos geeindigd.

DESTO begon slordig aan de wedstrijd en leed veelvuldig balverlies waardoor SEC een paar keer dreigend kon worden. De scheidrechter drukte in deze beginfase direct zijn stempel en gaf Dyaley Kers in de 1e minuut!! een gele kaart wegens een schwalbe. De beste mogelijkheid was in de beginfase voor de bezoekers. Linkeraanvaller Groen kon op snelheid door het midden komen en Niels de Bruin moest handelend optreden. Hierna speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld en werd DESTO pas dreigend in de combinatie. Al was dit slechts sporadisch. Uit het niets kreeg SEC een mogelijkheid om op voorsprong te komen uit een afgeslagen voorzet. De aanvoeder van SEC nam deze bal volop zijn slof en de bal spatte uiteen op de lat. Uit eenzelfde situatie kon Dobias Aldenkamp DESTO even later op voorsprong schieten.1-0. Enkele ogenblikken later maakte DESTO zelf de 2-0. Maar deze bal zou de achterlijn gepasseerd zijn. De goal werd afgekeurd op het vlagsignaal van de Soester assistent. Rust 1-0.

De tweede helft was niet noemenswaardig tot de 83 e minuut. SEC kon moeilijk doorkomen en DESTO probeerde de voorsprong vast te houden. In de 83 e minuut kwam de aanvoerder van SEC vrij rond de 16 meter. Deze kon uithalen en het zicht van doelman Niels de Bruin werd gehinderd door een buitenspel staande Soester. Na overleg met de assistent van DESTO vond de scheidsrechter dit niet hinderlijk en keurde de goal goed. 1-1. Hierop maakte doelman Niels de Bruin een opmerking en kon met 2x geel vertrekken. Hierop moest de reserve keeper het veld in en werd aanvaller Mo Mousaten gewisseld. Tijdens het verlaten van het veld bedankte Mo de scheidsrechter cynisch en kon ook hij alsnog met rood vertrekken. Er moest door Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld dus nog een veldspeler af worden gehaald. Dyaley Kers werd gewisseld. In de dugout, na zijn wissel, kreeg Dyaley alsnog zijn tweede gele kaart voor commentaar vanaf de zijkant en dus ook rood!! De 3e rode kaart binnen een minuut! De laatste 7 minuten probeerde SEC het nog tevergeefs. En was de eindstand bereikt 1-1.

In een uiterst sportieve wedstrijd, complimenten aan SEC, alsnog zo’n domper en totaal onnodig. Hier moet van geleerd worden want dit soort scheidsrechters lopen er namelijk meer rond in de 3e klasse en hier ga je het mondeling niet van winnen

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen DOSC. Aanvang 14:30 uur