DESTO speelt gelijk tegen vv Benschop

DESTO moest zaterdag 3 december aantreden tegen vv Benschop. Een ploeg die qua puntentotaal gelijk met DESTO staat. Een moeilijke opgave dus.

DESTO had het lastig in de beginfase tegen het fysiek sterke Benschop. Al werden de blauw witten niet echt gevaarlijk en waren er alleen wat schoten van afstand. DESTO kreeg wat kleine mogelijkheden via Tom de Vries en Mo el Hachmioui maar het schot van Tom ging over de goal en de inzet van Mo was te slap. Hierna een situatie waar heel Benschop om een strafschop vroeg. Maar de overtreding van Miquel Optekamp was duidelijk buiten de 16 meter. Deze vrije trap leverde niet veel op. In de 30e minuut kwam de goed spelende Miquell Optekamp op over links en zag zijn solo wel gestrand worden binnen de beruchte lijnen maar ook nu legde de arbiter de bal niet op de stip. En dit was zeer zeker wel een discutabele beslissing. In de 35 e minuut werd slordig balverlies van DESTO door de buitenspeler van Benschop afgestraft en kon hij de bal mooi over doelman de Bruin stiften. 0-1. Hierna moest DESTO een tandje bijzetten en deed dat dan ook en dit leverde vlak voor rust de gelijkmaker op door de mee opgekomen Miquel Optekamp.

Na rust was het DESTO wat beter uit de kleedkamer kwam met de ingevallen Mounir Benneroua. Dit leverde direct wat gevaarlijke situaties op voor de goal van Benschop. Na 15 minuten spelen kon Dyaley Kers na een goede actie alleen op de doelman af van Benschop. Echter werd hij aan zijn shirt getrokken. De scheidsrechter trok een directe rode kaart. Een zware straf aangezien de afstand tot de goal nog aanzienlijk was. Met nog ruim een half uur te spelen werd DESTO in het zadel geholpen. Benschop werd ver terug gedrongen en zakte met man en macht in voor de eigen goal en gokte zo op een uitval. DESTO probeerde in dit laatste half uur voor de volle winst te spelen maar kon moeizaam door de hechte defensie komen. Hiervoor was het tempo te laag. Verder dan een schot van Yassin el Ghoch en een inzet van Tom de Vries kwam het niet. Benschop kreeg ook nog een mogelijkheid om de winst mee naar huis te nemen na wederom slordig balverlies. Maar deze inzet werd uit een vrije trap ruim over geschoten. Zo bleef het bij 1-1. Al met al een terechte uitslag waarbij het vaak niet makkelijker wordt om tegen 10 man te spelen.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen runner up Focus’07 op Sportpark Parijsch te Culemborg. Aanvang 14.30 uur.