DESTO speelt gelijk tegen IJFC

DESTO moest zaterdag 2 april aantreden tegen IJFC uit IJsselstein. Een ploeg die nog volop meedoet voor het kampioenschap in 3D. De heenwedstrijd werd gewonnen met 2-1 door 2 goals van Dyaley Kers. Hij startte vandaag van de bank. Verder was alleen Charif Boulaid afwezig vanwege zijn schorsing. Eindelijk weer eens een luxe situatie voor Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld.

DESTO had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Nana Bediako kon goed doorgaan op een bal die tussen de verdediging en de keeper viel. Zijn blok viel in de kluts voor de voeten van Mo Mousaten, deze schoot jammerlijk naast op het lege doel. Hierna waren beide ploegen direct wakker en was er een gelijk opgaande strijd waarin eigenlijk weinig kansen vielen te noteren. IJFC probeerde het van afstand maar kon weinig potten breken. DESTO probeerde via snelheid voorin gevaarlijk te worden. Een aantal malen kwam men gevaarlijk voor de goal van de IJsselsteiners maar de eindpass was vaak net niet goed op het dramatische veld. Van beide ploegen was goed voetbal niet mogelijk. Ruststand was dan ook 0-0.

Na rust was het IJFC wat probeerde aan te zetten via de lange bal op de spitsen om zo vol voor de winst te spelen. Puntverlies betekent waarschijnlijk dat de titel uit zicht verdwijnt. Ze werden hierin ook een aantal maal gevaarlijk maar vaak stokte de aanval rond de 16 meter. De echte grote kans werd van de doellijn gehaald door Sander Smink nadat doelman Niels de Bruin geklopt was. DESTO kon via uitvallen ook nog gevaarlijk blijven en de grootste kans was voor de oranjehemden. Tom de Vries kon via de zijkant doorgaan en gaf een uitstekende voorzet op Dyaley Kers echter was zijn teen een centimeter te kort. Ook werden er nog 2 schandalig situaties afgevlagd waarbij Mo Mousaten vrij door kon lopen op de doelman. Jammer genoeg nam de verder prima leidende scheidsrechter deze signalen blindelings over.

In de eindfase probeerde IJFC alles of niets te spelen en werd de lange aanvoerder (die ontsnapte aan een direct rode kaart) door naar voren geschoven om zo nog extra lengte in de frontlinie te krijgen maar verder dan een vrije trap op de handen van doelman Niels de Bruin kwamen de bezoekers niet. Wederom een gelijkspel voor DESTO.

IJFC kan de titelaspiraties waarschijnlijk in de koelkast zetten en weet al weer niet te winnen van DESTO. Voor DESTO wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen VOP uit Amersfoort. De oranjehemden hebben nog wat goed te maken na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Aanvang 14.30 uur.

Speciale dank gaat nog uit naar de mannen van de veteranen die iedereen van de selectie mee lieten genieten van de heerlijke surinaamse maaltijd.

Het tweede elftal speelt dinsdagavond om 20:00 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen SVM