DESTO speelt gelijk bij vv SEC

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van DESTO jeugdspeler Tristan van Houten en werd er door alle DESTO teams een minuut stilte in acht genomen en werd er met rouwbanden gespeeld. Zo ook voor DESTO 1.

Dan nu de wedstrijd waarbij de oranjehemden voorafgaand al werden geinstrueerd door scheidsrechter BAX om in het uit tenue te spelen. Hij vond het namelijk lastig om de kleuren groen en oranje uit elkaar te halen. Dus startte DESTO in het zwarte uit shirt.

DESTO kende weinig problemen en er moesten zodoende keuzes gemaakt worden door trainers Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld. Dat betekende dat na lange tijd Charif Boulaid weer terugkeerde in de basis als linksachter en Tom de Vries links voorin. Er werd benadrukt om vandaag net zo energiek te spelen als de thuisploeg en dat gebeurde gelukkig ook. Al kreeg SEC in de beginfase direct een mogelijkheid welke op de paal terecht kwam. Hierna waren er felle duels tussen beide ploegen en kreeg DESTO de overhand en kreeg een aantal goede mogelijkheden via Benji Kers en Tom Klein Obbink. Jammer genoeg was hun inzet te slap. Zo rond de 30e minuut kreeg DESTO wederom een penalty tegen. Net als vorige week viel deze te betwisten. Daar waar de groenen uit SEC toch echt een aantal keren echt te laat waren en niet werden bestraft was dit ‘duwtje’ waarbij de speler geen kant op kon wel heel zwaar bestraft. 1-0 voor de thuisploeg die de penalty met het nodige geluk konden binnen schieten. DESTO bleef gelukkig voetballen en creëerde voldoende mogelijkheden maar telkens stond de lange doelman van SEC in de weg.  Verder dan een vrije trap van Dyaley Kers op de lat kwam DESTO niet meer dacht men maar in de slotseconde van de eerste helft kreeg Benji  Kers de bal goed voor en kon Tom de Vries binnen tikken. 1-1. Een mooie opsteker en zeker verdiend te noemen.

Na rust werd SEC achteruit gedwongen en kwam eigenlijk niet meer voor de goal van Niels de Bruin maar werden de mooiste kansen onbenut gelaten door DESTO. Tot tweemaal toe werd de bal van de doellijn gehaald en werd er nog een goal afgekeurd van Tom de Vries. Helaas mocht het niet baten en kon SEC  er in de laatste seconden nog eenmaal gevaarlijk uitkomen en had DESTO zomaar het onderspit kunnen delven. Hopelijk komt het vizier nog op scherp de aankomende periode want aan het voetbal ligt het niet. Maar benutten van kansen is een onderdeel hiervan. Beide ploegen schieten weinig op met deze puntendeling al was dat vandaag ook geheel onbelangrijk!!

Na afloop gingen onze gedachten uit naar Tristan en wij willen zijn familie en vriendjes en klasgenoten heel veel sterkte wensen met dit vreselijke verlies.

Volgende week is er een vrij weekend voor DESTO 1 en op 4 maart staat de afgelaste wedstrijd thuis tegen DVSU op het programma. Aanvang  14.30 uur.