DESTO speelt gelijk bij vv Bunnik: 1-1

Na de goede wedstrijd vorige week tegen Lopik mocht DESTO vandaag aantreden tegen vv Bunnik ’73 uit het gelijknamige dorp. Op een druilerig sportpark maar perfect kunstgrasveld kon er onder leiding van de jonge scheidsrechter Hardeman afgetrapt worden. DESTO kon vanmiddag niet beschikken over de geschorste Miquell Optekamp. Zijn plek werd ingenomen door Michael van Doorn.

De wedstrijd begon met twee ploegen die vanaf minuut 1 veel strijd leverden maar van goed voetbal was nauwelijks sprake. DESTO kon elkaar moeilijk vinden en was erg slordig in de passing. Bunnik kon al in de beginfase bijna profiteren van zo’n slordigheidje maar de bal belandde op de buitenkant van de paal. DESTO kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe en het was  Bunnik wat middels veel lengte toch zo af en toe dreigend werd. De enige goede mogelijkheid voor de rust was voor Mounir Benneroua, na goed voorgeven van Tom de Vries. Een niet al te beste helft werd afgesloten met 0-0.

Na rust zou je een ander DESTO verwachtten maar dat bleef uit. Het was wederom Bunnik wat dreigender was. DESTO kon maar moeilijk in balbezit blijven. Uit een scrimmage voor de goal kreeg een Bunnik speler de bal voor zijn voeten en kon deze geheel vrijstaand de 1-0 binnen tikken. Hierna kroop DESTO iets uit zijn schulp en werd 20 minuten voor tijd een vrije trap toegekend door de goed fluitende Hardeman. Deze werd vanaf een meter of 25 goed ingeschoten door Tom Klein Obbink. De goalie van Bunnik kon hem niet goed verwerken en de ingevallen Benji Kers kon de gelijkmaker aantekenen. 1-1. Hierna was Bunnik ineens even van slag en kreeg Mo Mousaten twee honderd procent kansen door alleen op de keeper af te gaan. Helaas beide zonder resultaat. Dit was misschien ook wat veel van het goede geweest vanmiddag. Bunnik probeerde nog voor de winst te gaan maar zonder resultaat. Zo bleef het bij 1-1 in een niet al te beste wedstrijd vanuit DESTO zijde waarin wel veel strijd werd geleverd.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen vv Jonathan uit Zeist. Aanvang 14.30 uur. Sportpark ‘de Vrijheit’.