DESTO pakt verdiend punt uit bij koploper CJVV

Zaterdag 23 april 2016 stond de wedstrijd CJVV-DESTO op het programma voor de equipe van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld. Deze wedstrijd stond bij de geel zwarten uit Amersfoort zeker en vast met een oranje cirkel in de agenda. De heenwedstrijd werd namelijk overtuigend gewonnen door DESTO met 4-1 door 2 goals van Nana Bediako. Hij was vandaag jammerlijk afwezig (blessure) op het wedstrijdformulier evenals Tarik Azaroual.
Koploper CJVV heeft alles in eigen hand met nog 4 wedstrijden op het programma en had voorafgaand aan de wedstrijd een voorsprong van 2 punten op de medekoplopers.

DESTO begon afwachtend aan de wedstrijd en CJVV nam direct het heft in handen met veel lopende middenvelders en steeds opkomende mensen. Hier hadden de oranjehemden zichtbaar moeite mee. Dit leverde in de 10 minuut een kans op voor de goed ingelopen linksback en hij kon van eigen helft vrij doorlopen en beheerst inschieten. 1-0 CJVV. Hierna kwam DESTO wat beter in de wedstrijd en kreeg het wat kleine kansjes via afstand of de zijkant zonder overigens echt gevaarlijk te worden. CJVV werd ook wat slordiger en de wedstrijd werd wat gelijkwaardiger. De beste kansen waren echter wel voor CJVV. Eenmaal kwam de spits schuin vrij voor doelman Niels de Bruin welke handelend op moest treden en was er een schot van afstand op zijn vuisten welke nog de lat raakte. DESTO kreeg de grootste kans via Tom de Vries welke zijn lob van de doellijn gehaald zag worden. Rust 1-0.

De tweede helft was er een zoals we graag zien vanuit DESTO oogpunt. CJVV werd goed vastgezet en kreeg eigenlijk geen ruimte om te voetballen. Er was veel balbezit en de bal ging goed rond. DESTO kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat. Daar waar in eerdere wedstrijden vaak een goede eerste helft opgevolgd wordt door een mindere tweede was dat totaal anders vandaag. DESTO was overal de betere op het veld en creëerde een aantal scoringskansen waarbij de eindpass of de afronding net niet zuiver was. CJVV wisselde vooral verdedigend en had helemaal geen stootkracht meer naar voren. Zij stelden alles in het werk om de minimale voorsprong te verdedigen. De tijd tikte langzaam weg en CJVV probeerde DESTO te ontregelen met vervelende maniertjes. Op basis van de 2e helft en het veldspel moest deze wedstrijd nog een resultaat op gaan leveren en werden Deleny Khoeblal en Koen Wisse nog ingebracht voor Mo Mousaten en Miquell Optekamp en werd er achterin een mannetje doorgeschoven. Dit leverde in de 87e minuut een vrije trap op rond de 20 meter van de goal. Deze lokte Dyaley Kers slim uit en was een optelsom van het tijdrekken van de Amersfoorters. Dyaley ging zelf achter de bal staan. Zijn eerdere 2 vrije trappen waren net over of in het zijnet. Na een lange aanloop verdween de bal fantastisch binnenkant paal in het netje. 1-1. Wat een ontlading voor hem en de rest van het team. Met nog 3 minuten op de klok probeerde CJVV nog aanspraak te maken op de overwinning maar zonder aanvallers wordt het moeilijk om kansen te creeren. Weer een prima en verdiend resultaat tegen een van de bovenste ploegen en waarmee DESTO de kampioenstrijd in 3D weer levend heeft gemaakt. Er wachten nog 3 wedstrijden tegen SEC, DOSC en Maarssen. Hopelijk lukt het DESTO om nog wat punten te verzamelen tegen de ploegen die onder hun staan op de ranglijst.

Volgende week 30 april thuis tegen SEC uit Soest. Aanvang 14:30. Sportpark de Vrijheit.