DESTO O13-1 kampioen in 1e klasse!

Vandaag heeft het DESTO JO13-1 team dik verdiend het kampioenschap behaald in de 1e klasse 8: de uitwedstrijd tegen UVV werd winnend met 3-2 afgesloten.

Aan het begin van het seizoen werd nadat de indeling bekend was de doelstelling uitgesproken om bij de eerste vijf te eindigen. Met tegenstanders als De Bilt, Focus, UVV, Sporting en Delta Sports leek dat al een behoorlijk moeilijke opgave te gaan worden. Na een wat moeizaam begin (7 punten uit de eerste 5 wedstrijden) werd vervolgens een enorme ontwikkeling ingezet. Onder de bezielende leiding van trainers Miquell Optekamp en Sam Romijn werd er na 12 november 2016 niet meer verloren, met vandaag dus als kers op de taart het kampioenschap in de eerste klasse. En wat is er mooier dan dat feestje te kunnen vieren op het veld van onze directe concurrent UVV 🙂

Zoals verwacht probeerde UVV het DESTO nog moeilijk te maken, maar dat lieten de DESTO mannen en dame zich niet gebeuren. Met goed combinatievoetbal, veel duelkracht en een goede mentaliteit werd uiteindelijk de verdiende 3-2 overwinning binnen gesleept.

Het JO13-1 is het eerste DESTO team dat een échte promotie naar de hoofdklasse afdwingt: een unieke prestatie en petje af voor dit talentvolle team!

Een dankwoord is op zijn plaats aan de trainers, begeleiding en uiteraard aan de kleding sponsors:

Voor meer foto’s en wedstrijdverslagen zie de Facebook pagina van het team.