DESTO MF2 voorjaarskampioen!

DESTO MF2 Kampioen voorjaarscompetitie

Dat het meidenvoetbal steeds verder groeit is een feit. Bij DESTO spelen dit seizoen 3 meiden F teams mee in de competities. Afgelopen zaterdag was het kampioenschap van de MF2 een feit. De meiden waren daarmee de 1e voorjaarskampioen van DESTO. (mede door het vroege tijdstip)

Met een geheel nieuw elftal is de MF2 dit jaar letterlijk begonnen met voetballen. Het is een mooie mix van 1e en 2e jaars F leeftijd. De helft van dit kampioenselftal speelt ook volgend jaar in de MF. Met nog twee wedstrijden te gaan is DESTO MF2 niet meer te achterhalen door de concurrenten Eemnes en Maarssen.

In alle vroegte vertrokken de meiden met z’n allen richting Houten. Houten die op de hoogte was van het belang van deze wedstrijd voor onze meiden had een prachtig veld geregeld om te spelen. Ook het weer werkte goed mee.
De wedstrijd tegen Houten leek op papier een prima tegenstander om het kampioenschap binnen te halen. Het is echter een ongeschreven regel dat deze wedstrijden nooit soepel lopen. Uiteindelijk bleek de stress bij de trainers/ouders groter dan bij speelsters, want de meiden liepen met prachtig samenspel uit naar een 15-0 overwinning. Extra leuk was dat iedereen, helaas met uitzondering van de twee keepsters, het net wist te vinden. Na de wedstrijd kregen alle meiden als beloning voor deze prestatie een mooie beker en konden ze in polonaise richting DESTO. Daar mochten ze dit uitgebreid gaan vieren, volgens de traditie van de club, met de schaal “De Vryheit”.