DESTO de kansen, IJFC de punten: 2-1

Zaterdag 8 april stond de wedstrijd uit tegen IJFC op het programma. In de afgelopen jaren zijn dit altijd spannende wedstrijden gebleken…

Bij DESTO een rommelige voorbereiding en een aantal sterkhouders afwezig. (aanvoerder Nick Marchal geblesseerd, Mouni Benneroua geschorst en doelman Niels de Bruijn met vakantie.) De wedstrijd begon gelukkig goed voor DESTO en ze zaten er direct kort bovenop en gaven de blauw witten uit IJsselsteijn nauwelijks ruimte. Al was het eerste kansje voor IJFC vanaf een meter of 20 kon er afgedrukt worden en kon doelman Paul Pont in twee instanties redden. DESTO bleef druk houden op IJFC en speelde goed georganiseerd en gaf verder geen kansen weg. Zelf kreeg het goede mogelijkheden via de goed opgekomen Mason Damon en Tom Klein Obbink. Ook ging een kopbal van Benji Kers net naast de paal. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Een afgeslagen cornerbal kon worden opgevangen door aanvoerder Tarik Azaroual en daar waar hij kort ervoor voorlangs schoot was het nu wel raak met een bekeken schot over doelman Jeffrey Wolf. Een meer dan verdiende 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd er verwacht dat IJFC wel zou gaan komen en dat probeerden ze dan ook. Maar zo vlak na rust had DESTO “de” kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Dyaley Kers zette Tom de Vries vrij voor de doelman maar zijn inzet werd gered met de voet door de doelman. Kort hierna de grootste kans voor wederom Tom de Vries na een goede voorzet maar weer stond doelman Wolf op de juiste plek. Hierna een blessurebehandeling voor de goed spelende Mason Damon waarin deze aangaf niet verder te kunnen ivm hamstringklachten. Juist op dit moment sloeg IJFC toe met een ‘slimme’ dieptebal op Jelle Eissens en deze kon goed voorzetten en de meegekomen spits kon binnen schieten. Bij de eerste echte kans van IJFC was het wel direct raak: 1-1. DESTO was even van slag na deze teleurstelling maar pakte snel weer het initiatief en kreeg nog een goede mogelijkheid maar de doelman kwam wederom goed uit zijn goal.  Zo rond de 80e minuut kreeg IJFC een corner. Deze werd bij de 2e paal getrapt en kon vrij worden binnen gekopt: 2-1 voor IJFC. DESTO probeerde alles op alles te zetten om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en die mogelijkheden kreeg het zeker maar de bal wilde er vandaag wederom niet in. Ook had de goed fluitende Pijlman de bal op de stip moeten leggen bij Tom Klein Obbink maar ook dit gebeurde niet vanmiddag.  Een zure nederlaag waarin de voetbalwet weer eens op gaat maar waarin DESTO zeker de bovenliggende partij was vandaag. Maar wanneer  alleen teams als DEV en SEC minder scoren in deze competitie dan weet je dat iedere wedstrijd lastig is om te winnen.

Volgende week een vrij weekend en de week erna (22 april) wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper Odysseus ’91.  De heenwedstrijd werd toen overtuigend met 3-1 gewonnen maar daarna hebben de studenten geen wedstrijd meer verloren en staan dan ook fier aan kop.

Man of the Match: IJFC doelman Jeffrey Wolf