DESTO 1 wint verdiend van SVM

Zaterdag 1 april mochten de mannen van DESTO aantreden tegen SVM uit Maartensdijk. Zij zijn aan een goede opmars bezig, wonnen de laatste 2 wedstrijden vrij eenvoudig en stonden dan ook aan kop in de 3e periode. Tevens een interessante wedstrijd aangezien DESTO trainer Kevin de Liefde volgend seizoen aan de slag gaat bij de blauw gelen. Vooraf wat hoofdbrekens voor wat betreft de opstelling. Tarik Azaroual was geschorst en Charif Boulaid heeft niet kunnen trainen ivm werkzaamheden. Hun plekken werden ingevuld door Michael van Doorn en Benji Kers.

De wedstrijd begon niet al te best voor DESTO. SVM was scherper in de duels en gokte op de snelheid van de 2 spitsen. Na ongeveer 10 minuten spelen resulteerde dit dan ook in een terechte voorsprong voor de geel blauwen waarbij de spits van SVM de DESTO defensie te slim af was: 0-1. Kort hierop een goede mogelijkheid voor DESTO na goed doorgaan van Mounir Benerroua maar echter zonder resultaat. Na een corner van DESTO kreeg de doelman van SVM in een scrimmage een knie tegen zijn hoofd en moest het veld verlaten. Dit was ook het moment dat DESTO het initiatief overnam. DESTO creëerde diverse mogelijkheden via Tom de Vries en Sander Smink waarbij zelfs een bal tot tweemaal toe van de doellijn werd gehaald en waarbij menig supporter ervan overtuigd was dat de bal de doellijn had gepasseerd. Gescoord werd er niet daar waar DESTO dat zeker had verdiend. Rust 0-1.

Na rust kwam Charif Boulaid in het veld voor Michael van Doorn en was DESTO direct trefzeker. Na een goede voorzet kon Tom de Vries de gelijkmaker binnen tikken. 1-1. DESTO had nog ruim 40 minuten om voor de volle winst te spelen. SVM werd ver terug gedrongen, kon er niet meer uit komen en moest alle zeilen bijzetten om uit hun 16 meter te blijven. Van voetbal was nauwelijks sprake en het wegschieten van de bal werd tot kunst verheven. Een kwartier na rust kon aanvoeder Nick Marchal niet verder met een bovenbeen blessure en werd vervangen door Bram Klein Obbink. DESTO bleef de aanval zoeken en moest beloond worden. Dit gebeurde dan ook rond de 70e minuut. Een vrije trap werd goed ingeschoten door Dyaley Kers, de keeper kon nog redden maar in de rebound kon Tom Klein Obbink de vrijstaande Tom de Vries vinden en kon hij zijn tweede van de middag binnen schieten. Het was het volkomen verdiend 2-1. Hierna probeerde SVM alles en iedereen vooruit te sturen om de gelijkmaker te forceren maar DESTO gaf geen kans meer weg. Wanneer DESTO in de eindfase wat zorgvuldiger was geweest dan had de score vele malen hoger kunnen uitvallen. Al moet gezegd worden dat er een aantal malen zeer onterecht werd gevlagd voor buitenspel en er zo diverse goede aanvallen in de kiem werden gesmoord.

Een meer dan terechte overwinning voor de mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld waarbij er definitief afscheid wordt genomen van de onderste regionen en waarbij het nu al 6 wedstrijden ongeslagen is. Volgende week wacht een beladen potje tegen de nummer 2 van de ranglijst IJFC. De heenwedstrijd werd destijds kansloos met 3-0 verloren en hopelijk gaan we proberen ons daar te revancheren. Aanvang 14.00 uur op ‘Sportpark Groenvliet’ te IJsselstein.