DESTO verliest thuis van DOSC

DESTO heeft de 1e wedstrijd na de winterstop een gevoelige nederlaag geleden tegen DOSC uit Den Dolder. Op het kunstgrasveld werd het 1-2 voor de Doldenaren.

DESTO kon niet starten met Mo Mousaten welke vanwege trieste prive omstandigheden later aan zou sluiten en de geblesseerde Miquell Optekamp. Wel was er de terugkeer van Tom Klein Obbink na een half jaar studie in Oslo. DESTO begon onrustig en slordig aan de wedstrijd en dat gold eveneens voor de mannen van DOSC die er wel af en toe gevaarlijk uitkwamen via hun aanvoerder. Uit een van deze uitvallen schoot hij snoeihard op de lat en kon de bonkige spits de rebound binnen tikken. 0-1. DESTO kreeg wat kleine mogelijkheden via Tom Klein Obbink (lob naast de goal), en Benji Kers. De grootste mogelijkheid was voor Tom de Vries na een goede actie van Mounir Benneroua. Helaas ging zijn schot vanaf een meter of 5 naast de goal. Rond de 40 e minuut een goede aanval van DOSC over de linkerkant met dito voorzet. De aanvoerder van DOSC kon geheel vrijstaand binnenschieten. 0-2. Dit was ook de ruststand van een zeer zwakke helft aan DESTO zijde.

Na rust pakte DESTO direct het initiatief wat ze in de 1e helft nalieten en kwamen direct vanaf de aftrap terug in de wedstrijd. De twee invallers Bram Klein Obbink en Mo Mousaten vonden elkaar en Benji Kers kon de treffer maken. 1-2. Nog 44 minuten om een goed resultaat te behalen. DESTO zette DOSC overal vast en was alleen nog maar op de helft van de Doldenaren te vinden. Echter blijft het maken van doelpunten een lastig verhaal voor de mannen van Kevin de Liefde en Patrick Hondeveld. En bleef de einduitslag bij 1-2. Het rendement in het benutten van kansen moet de aankomende weken echt omhoog en de 1e helft vandaag moet snel worden vergeten.

Volgende week mag DESTO op bezoek bij DEV Doorn om zich te revancheren. Aanvang 14.30. Sportpark Tuijlland.